Milí moji, dnes to bude troška na inú nôtu. Dnes mám pre Vás čosi slané. A môžete to brať aj ako tip na obed 🙂 Základ tvorí pizzové cesto, ktoré poznáte z mojej knihy Moje skvelé jedlo a nájde sa aj tu na stránke https://www.facebook.com/
Potrebujeme:
150 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
50 g bielej špaldovej múky
50 g ražnej celozrnnej múky
150 g vody
½ balíčka sušeného droždia
1 lyžica cukru
½ lyžičky soli
1 lyžica olivového oleja
Na ozdobenie:
6 lyžíc ricotty
4 lyžice pesta z medvedieho cesnaku (alebo iného)
bryndza podľa chuti
cibuľa
Cesto vymiešame buď v domácej pekárničke/robote alebo ručne. Do misky nasypeme všetky suroviny aj odváženú vodu a vypracujeme hladké cesto. Ak vkladáme suroviny do pekárničky, začneme vodou, olejom, k nim nasypeme droždie, cukor, múku, soľ. Ak pracujeme ručne, najskôr začneme múkou, pridáme droždie, cukor, soľ, olej a vodu. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a dáme kysnúť na asi 30-60 minút (záleží od teploty okolia) bokom. Keď je vykysnuté, rozdelíme ho na dve časti. Každú z nich prstami roztlačíme na papierom na pečenie vystlanom plechu do tvaru kruhu. Pripravenú pizzu potrieme ricottou, pestom, poukladáme naň cibuľu a posypeme bryndzou. Dôležité je mať dobre vyhriatu rúru na maximum jej výkonu, minimálne však 250 stupňov. Plech s pizzou vkladáme až do dobre vyhriatej rúry a pečieme podľa potreby – cca 7-10 minút.
One Response
PIZZOVÝ POSÚCH S BRYNDZOU A PESTOM - Najlepšie blogy
[…] PIZZOVÝ POSÚCH S BRYNDZOU A PESTOM zobrazený najskôr Moje […]