Chlieb / pečivo / pizza · Home made

DOMÁCE BAGETY S ĽANOVÝMI SEMIENKAMI

Keď som pripravovala nakladanú grilovanú papriku (recept tu), premýšľala som nad tým, čo by sa k nej hodilo. A napadlo mi, že také domáce bagety by nemuseli byť vôbec zlý nápad. Tak som ich teda urobila 🙂 A recept je dokonca hrčekový 🙂

IMGP4142

Potrebujeme:

1 šálku vody

1 šálku ovsenej múky

1 šálku bielej špaldovej hladkej múky

1/2 šálky celozrnnej špaldovej hladkej múky

múka naviac na podsypávanie

1 lyžičku soli

1 lyžicu cukru

½ balíčka sušeného droždia

2 lyžice olivového oleja

2 lyžice ľanových semienok

Šálka s objemom 250 ml, môžete si pomôcť domácou pekárňou.

IMGP4100

Ja som si pomohla domácou pekárňou, najskôr som naliala vodu, potom pridala droždie, múky, olivový olej a semienka. Zapla som program na miesenie cesta a počkala, kým vykysne. Potom som nakysnuté cesto vybrala, vypracovala na pomúčenej doske bochník, ktorý som rozvaľkala na asi 1 cm hrubý plát. IMGP4101

Nožom som ho rozdelila na dve časti, vznikli mi dve bagety. Môžete ho rozdeliť aj zvisle na 3 časti. IMGP4103

Každú z častí zrolujeme, zahneme kraje a preložíme na plech vystlaný papierom.IMGP4106

Narežeme povrch bagiet, prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte aspoň 30 minút podkysnúť (aj viac).IMGP4113

Potom pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do chrumkava. Pred pečením môžeme potrieť povrch bagiet slanou vodou.

3 thoughts on “DOMÁCE BAGETY S ĽANOVÝMI SEMIENKAMI

  1. Ak mozem poradiť, ak pripravujete cesto v domácej pekárni, najskôr sa pridávajú tekuté suroviny az potom sypké a droždie. Inak recept super vyskúšam ?

Pridaj komentár