BAKLAŽÁNOVÉ MINIPIZZE

Baklažánové minipizze
Baklažánové minipizze

Občas prídu aj také dni, že nemáte chuť variť. Alebo ste sami doma a nechce sa vám vymýšľať zdĺhavé jedlo. Prípadne to máte ako ja – v čase pred dovolenkou sa snažím nenakupovať veľa vecí, skôr míňať veci v chladničke a v špajzi, aby bola pred odchodom prázdna. Presne na takéto príležitosti sa hodí tento recept. Potrebujete vlastne iba baklažán, ktorý poslúži ako základ a obložíte si ho na spôsob pizze všetkým možným. Zabijete teda 2 muchy jednou ranou – zabránite zbytočnému plytvaniu potravín a ešte si aj pochutíte diétne a zdravo.

Potrebujeme:

baklažán

paradajky

mozzarelu

cesnak

olivový olej

bazalku

podľa chuti: olivy, tuniaka, cibuľu…

soľ

 

Baklažán nakrájame na cca 1 cm kolieska a posolíme. Necháme postáť asi 15 mnút, potom soľ a tekutinu, ktorú pustil zotreme. Baklažán poukladáme na vymastený plech, potrieme ho olejom zmiešaným s cesnakom a obložíme podľa chuti. Na vrch poukladáme plátky mozzarely a dáme zapekať na cca 20 minút.

Podávame so zeleninovým šalátom.

Baklažánové minipizze
Baklažánové minipizze

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár