Cez týždeň som kúpila na trhu krásne baklažány. Premýšľala som, čo s nimi a povedala som si, že dobrou polievkou nič nepokazím 🙂 Navyše na jeseň bývam vždy viac polievková ako v lete. Tak som uvarila polievku, do ktorej som okrem baklažánu pridala posledné domáce paradajky, parmezán, cesnak a ochutila mandľami. Farebne síce nevyzerá až tak vábne, chuťovo však stojí za vyskúšanie 🙂
Potrebujeme:
1 baklažán
3 paradajky
2 vetvičky rozmarínu
3 – 4 strúčiky cesnaku
hrsť strúhaného parmezánu
olivový olej
soľ
korenie
voda/vývar
mandle
Baklažán nakrájame na cca 1 cm kolieska, potireme pretlačeným cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom, preložíme rozmarínom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30-40 minút. Necháme ho vychladnúť a potom ho preložíme do MioMatu. Pridáme nakrájané paradajky, zvyšný cesnak, hrsť parmezánu a dolejeme vývarom (vodou) po rysky Min/Max. Zapneme program Mash/Soup a počkáme na zvukový signál oznamujúci dobrú správu – polievka je hotová. Ak miomat nemáme, uvaríme všetko spoločne v hrnci a na záver rozmixujeme polievku ponorným mixérom.
Polievku naservírujeme do tanierov/misiek, pridáme zvyšný parmezán, nasucho opečené nasekané mandle a podávame 🙂
Pridaj komentár