POLIEVKA Z PEČENÉHO BAKLAŽÁNU S PARADAJKAMI A PARMEZÁNOM

imgp5158-1

Cez týždeň som kúpila na trhu krásne baklažány. Premýšľala som, čo s nimi a povedala som si, že dobrou polievkou nič nepokazím 🙂 Navyše na jeseň bývam vždy viac polievková ako v lete. Tak som uvarila polievku, do ktorej som okrem baklažánu pridala posledné domáce paradajky, parmezán, cesnak a ochutila mandľami. Farebne síce nevyzerá až tak vábne, chuťovo však stojí za vyskúšanie 🙂

imgp5137

Potrebujeme:

1 baklažán

3 paradajky

2 vetvičky rozmarínu

3 – 4 strúčiky cesnaku

hrsť strúhaného parmezánu

olivový olej

soľ

korenie

voda/vývar

mandle

imgp5141

Baklažán nakrájame na cca 1 cm kolieska, potireme pretlačeným cesnakom, pokvapkáme olivovým olejom, preložíme rozmarínom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30-40 minút. Necháme ho vychladnúť a potom ho preložíme do MioMatu. Pridáme nakrájané paradajky, zvyšný cesnak, hrsť parmezánu a dolejeme vývarom (vodou) po rysky Min/Max. Zapneme program Mash/Soup a počkáme na zvukový signál oznamujúci dobrú správu – polievka je hotová. Ak miomat nemáme, uvaríme všetko spoločne v hrnci a na záver rozmixujeme polievku ponorným mixérom.

imgp5144

Polievku naservírujeme do tanierov/misiek, pridáme zvyšný parmezán, nasucho opečené nasekané mandle a podávame 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár