Chlieb / pečivo / pizza · Hlavné jedlá bez mäsa · Home made · RAW strava

BAZALKOVO ŠPENÁTOVÉ PESTO

Aj bylinky sú teraz v kurze, krásne voňavé a chutné. Ponúkam jednoduchý spôsob, ako ich využiť a uchovať na „horšie časy“. Pri tomto recepte môžete pokojne použiť plnú dávku bazalky alebo špenátu, ja som urobila zmes. Toto pesto robievam aj na jar z medvedieho cesnaku 🙂 Dôležité je použiť kvalitný olej, najlepšie olivový. A využitie je široké – na hrianky, cestoviny, do krémovej polievky, potrieť pizzu, či slaný posúch… V chladničke vydrží dlho, ale je dôležité, aby bol olej až nad okraj (olej konzervuje). Do pôvodnej receptúry patrí aj syr (parmezán), ale kvôli plánovanému dlhšiemu skladovaniu som ho radšej priamo do pesta nedala, vždy sa však dá podľa potreby doplniť.IMGP4290

Potrebujeme:

2 hrste bazalkových listov

2 hrste špenátových listov

hrsť – dve kešu

kvalitný olivový olej

štipka soli
IMGP4291

Kešu vopred zomelieme. Ak nechceme RAW verziu, môžeme ich predtým nasucho opiecť. Do mixovacej nádoby (použila som vysokú misku a ponorný mixér) vložíme umyté a osušené zelené lístky bazalky aj špenátu, zomleté kešu, štipku soli a trochu oleja, aby sa nám dobre mixovalo. Rozmixujeme na hladkú masu, ktorú preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dolejeme olej až nad okraj. Skladujeme v chladničke 🙂IMGP4293

Zmes môžeme použiť napríklad ako omáčku na špagety…IMGP4297

IMGP4300

Alebo ním potrieme pizzu, či posúch…11078156_1114147058611647_2443424179212532471_n

Recept na otrubovú pizzu nájdete https://www.facebook.com/mojejedlo/photos/a.1110688822290804.1073741855.833897606636595/1114147058611647/?type=3&theater

3 thoughts on “BAZALKOVO ŠPENÁTOVÉ PESTO

Pridaj komentár