BEZLEPKOVÉ MASLOVÉ SUŠIENKY

- 4

Opať raz recept, ktorý vznikol spontánne. Chcela som urobiť cheesecake v nepečenej verzii. Viete, takú tu klasiku, do ktorej idú maslové sušienky. Nuž ale ako to už u mňa býva – v obchode som na nič vhodné nenatrafila, tak som si ich musela vyrobiť. A keď už vyrábať, tak rovno bezlepkovo, aby mohli ochutnať aj moji „celi“ kamoši. A musím povedať, že veru neviem, či zostane aj na cheesecake… Výborné sú, sladučké, krehučké, no bez debaty 100x lepšie ako nejaké „kúpenské“ 🙂 Namáčané do mliečka – jedna báseň 🙂IMGP4394

Potrebujeme:

80 g masla

1 žĺtok

160 g pohankovej múky hladkej

40 g kokosového cukru

¼ lyžičky vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov)

štipka vanilky

Táto dávka výjde na 1 veľký plech
IMGP4399

Maslo nakrájame na menšie kúsky, aby rýchlejšie zmäklo, pridáme múku, žĺtok, cukor, vínny kameň i vanilku a vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu postáť, aby sa všetky zložky dobre prepojili, potom ho dáme na 5 minút do chladničky, aby sa pri vaľkaní nelepilo. IMGP4400

Jemne pomúčime dosku a vyvaľkáme na nej cesto, vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút. Necháme vychladnuť a až potom odstránime z plechu. IMGP4401

Posypeme práškovým xylitolom alebo klasickým cukrom a podávame… IMGP4402

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

4 Responses

  1. […] g maslových bezlepkových sušienok (recept tu )alebo […]

     
  2. […] Bezlepkové maslové sušienky, recept tu […]

     
  3. Helka
    | Odpovedať

    Ahoj.. presne takyto recept som hladala 🙂 ale mam otazku – akou inou muku (bezlepkovou) by si odporucila piect.. pripadne pomer dvoch muk? ?
    Aktualne mam doma napr. ryzovu, lanovu, gastanovu, kukuricnu.
    Povacsine ked experimentujem tak sa mi recept nie vzdy podari ??
    Ps: pohankovu muku nemusim ?
    Dakujem za kazdy tip

     
    • moje.jedlo
      | Odpovedať

      Ahoj Helka, kedže u nas v rodine nie sme celiatici, s inymi mukami velmi skusenost nemam. ALe co sa tyka pohankovej muky, odkedy pouzivam „bielu“ (nie celozrnnu), tak mi ta muka nijako nevadi a v pohode z nej vypekam 🙂

       

Pridaj komentár