Bolonské špagety

Bolonské špagetyNepoznám nikoho, kto by nemal rád cestoviny. Pripraviť sa dajú na milión spôsobov, jednou z našich obľúbených omáčok je práve bolonská omáčka. Pripravuje sa veľmi jednoducho, dokonca ju môžete využiť aj pri príprave lasagní. Použila som mleté mäso, mrkvu, stonkový zeler a paradajky v konzerve. Je to naozaj veľmi rýchle.

Potrebujeme:

1 väčšiu cibuľu

1 mrkvu

2 stopky zo stopkového zeleru

2 strúčiky cesnaku

750 g mletého mäsa (pol na pol bravčové a hovädzie)

pohár vína (2 dcl bieleho alebo červeného)

2 konzervy krájaných paradajok

lyžička oregana, bazalky

2 ks bobkového listu

trošku čili (dobrovoľné – ak nemáte radi, nedávajte)

cestoviny

strúhaný parmezán

olej

soľ

korenie

Bolonské špagety

Na olelji orestujeme nasekanú cibuľu. Opekáme krátko, nemala by príliš zhnednúť, aby nebola horká. Potom pridáme mrkvu a zeler, obe nakrájané nadrobno. Zeleninu spoločne orestujeme a pridáme mleté mäso. Opečieme a potom osolíme a okoreníme. Podlejeme vínom a prikryjeme, mäso necháme podusiť. Keď je mäso takmer hotové (trvá to asi 20 minút), pridáme paradajky, koreniny, dobre premiešame a spoločne uvaríme. Kým sa všetko varí, uvaríme si cestoviny podľa návodu. Keď je všetko hotové, zmiešame a podávame so strúhaným parmezánom. Bolonské špagety

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár