BOUNTY TORTA

Bounty torta

Dlho predlho som sa odhodlávala na Bounty tortu. No až keď sa mi nakopilo veľa kokosu, uznala som, že je ten správny čas. Okrem toho som sa rozhodla urobiť tortičku bezlepkovú a bezlaktózovú, takže dúfam, že ňou poteším i niektorých alergikov. Musím sa priznať, že som od plnky očakávala krásnu  kontrastnú bielu farbu, no ušla mi ruka s bourbon vanilkou a tá zafarbila bielu na hnedú. Všetko zlé je na niečo dobré a tak si viete predstaviť, že chuť je teraz absolútne dokonalá, lebo vanilka a kokos idú skrátka k sebe. Ak môžem, poradím vám ešte jeden trik, ktorým tortu vychutíte do krajnosti – použite bio strúhaný kokos. Je jemnučko nasladlý, nádherne vonia a chuť je naozaj fenomenálna kokosová. Prajem vám dobrú chuť, možno aj pri čítaní najnovšieho Evita špeciálu 🙂

 

Bounty tortaNa korpus potrebujeme:

3 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)

50 g kokosového oleja (zmäknutého)

60 g mletého kokosu

60 g mandlí

2 lyžice kakaa

4 lyžice cukru (cca 65 g)

50 ml vody

štipku soli

 

Na krém potrebujeme:

160 g mletého kokosu

60 g kokosového oleja

35 g javorového sirupu

200 ml kokosového mlieka

štipku vanilky

 

Na čokopolevu potrebujeme:

100 g čokolády (60%)

2 lyžice kokosového oleja

 

Korpus pripravíme jednoducho – žĺtky zmiešame s kokosovým olejom. Z bielok a štipky soli ušľaháme sneh. V mixéri rozmixujeme mandle, kokos, kakao a cukor tak, aby boli mandle jemné. Potom túto zmes primiešame k žĺtkom, pridáme vodu a zamiešame. Do tejto zmesi opatrne zašľaháme tuhé bielky, nalejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme upiecť do rúry na 180 stupňov na asi 10 – 15 minút. Kým sa korpus pečie, pripravíme si kokosový krém.

 

Kokos, vanilku, javorový sirup, olej a kokosové mlieko uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť a natrieme na upečený korpus. Polejeme ho čokoládou, ktorú pripravíme jednoducho – nad parou rozpustíme kokosový olej a nalámanú čokolúdu a tieto dve hmoty spojíme. Necháme v chladničke stuhnúť a podávame.

Bounty torta Bounty torta

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár