Tak ako, priatelia, uhádli by ste, čo je tou tajnou prísadou tohoto skvelého brownie bez múky? Ak chodíte na môj instagram a na stories, tak to už určite viete. Ak ešte nechodíte, poponáhľajte sa, aby ste o nejakú mega novinku neprišli. A ako bonus – občas nazriete aj do mojej kuchyne. Stále sa v nej čosi deje…
K včerajšiemu MDŽ som sa rozhodla upiecť toto brownie, ale chcela som ho niečim ozvláštniť. Naposledy som robila Cviklovo perníkové brownie a tiež malo úspech, tento raz som sa rozhodla tiež zostať pri zelenine. Tak čo, už tušíte?
Potrebujeme:
80 g masla
150 g čokolády s vysokým obsahom kakaa (ja som mala 70%)
3 vajcia
50 g trstinového cukru
2 lyžice kakaa
210 g mrkvy nastrúhanej nahrubo
1 lyžička škorice
hrsť hrozienok
jogurt (šľahačku) a kocku horkej čoko na ozdobenie
Koláčik je určený na malý plech rozmerov cca 25x20cm alebo tortovú formu s priemerom cca 24 cm
Vo vodnom kúpeli (nad parou) rozpustíme čokoládu s maslom, keď je rozpustená, pod miskou vypneme ohrev vody. Vo vedľajšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom vaječnú zmes pomaly pridáme do maslovo čokoládovej, misku máme stále nad parou. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, škoricu, hrozienka, kakao, dobre premiešame a vylejeme do formy/pekáčika. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút, resp. podľa potreby – skúsime povrch koláča prstom, či je pevný a ak áno, koláčik je hotový.
One Response
Katka Homolova
Koláčik sa už pečie 😀 akurat medzi surovinami je uvedene aj kakao, ale v postupe som ho nikde nevidela. Kam ma ist?