BROWNIES S ČEREŠŇAMI

- 1

Tento rýchly letný koláčik je ako stvorený pre milovníkov kakaových dobrôt. V kombinácii s ovocím (či už čerešňami alebo akýmkoľvek iným sezónnym) si na ňom môžu pochutiť aj alergici na lepok i bielkovinu kravského mlieka. Ani jedno z toho totiž tento dezert neobsahuje. Použila som pohankovú múku, kokosový olej a čokoládu bez mlieka 🙂IMGP3875

Potrebujeme:

1 šálka pohankovej múky

½ šálky kakaového prášku

½ šálky cukru (z kokosových kvetov alebo iný)

2 lyžičky vínneho kameňa (prášok do pečiva bez fosfátov)

štipka soli

štipka vanilky

¼ šálky uvarenej kávy (pre deti použite špaldovú kávu alebo len teplú vodu)

3 lyžice kokosového oleja

3 vajcia

2 hrste nasekanej čokolády

cca 240 g odkôstkovaných čerešní (alebo iného ovocia)

(môžete pridať aj hrsť orechov)

Zapekacia miska alebo plech rozmerov cca 22 x 28 cm

IMGP3871

Najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, kakaový prášok, štipku soli, vanilky a vínny kameň. V druhej miske rozmiešame celé vajcia s tekutým kokosovým olejom. Pridáme suchú zmes, prilejeme kávu a zamiešame. Na záver pridáme odkôstkované čerešne, hrsť nasekanej čokolády, premiešame a cesto vylejeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút, koláčik môže byť vo vnútri trošku „nedopečený“. Pred podávaním koláčik posypeme práškovým xylitolom.

IMGP3877

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

One Response

  1. Gabi
    | Odpovedať

    Vyskusam. Dakujem za recept. Vsetko bezlepkove a bez mlieka je super.

     

Pridaj komentár