BULGUROTO S RUŽIČKOVÝM KELOM A MANDĽAMI

Mala som chuť na niečo ľahšie, rýchle a bezmäsité, po sviatkoch sa mi už žiadalo. Čosi také, akoby som varila podľa knihy Moje skvelé jedlo 🙂 Tak som mrkla do špajzičky a stvorila recept „čo dom dal“. Ak aj Váš dom obsahuje podobné zásoby, inšpirujte sa 🙂 Netreba toho veľa, lahodnú chuť celému jedlu dodá maslo a určite nevynechajte ani hrozienka – vyvažujú mierne slanú chuť parmezánu.

dscf1128

Potrebujeme:

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

asi 10 kusov ružičkového kelu (kapusty)

hrsť mandlí

hrsť hrozienok

asi 1 a ½ šálky bulguru

asi 1 šálka parmezánu (syr Grana Padano)

horúci vývar (alebo voda)

maslo podľa potreby

soľ

koreniedscf1096

Ružičkový kel (kapustu) očistíme a nakrájame na štvrťky…
dscf1100

Nakrájanú cibuľu opečieme na kúsku masla, pridáme i cesnak a restujeme.dscf1105

Pridáme kel…
dscf1106

…pridáme ešte maslo, aby sa kel pekne opiekol.dscf1107

Asi takto, pekne do zlatova.
dscf1109

Pridáme nasekané mandle, prepláchnutý bulgur a chvíľu opražíme nasucho, potom prilejeme horúci vývar/vodu, parmezán a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a chvíľku dusíme. Jedlo však každú chvíľu odokryjeme, premiešame, prilejeme vývar/vodu, pridáme syr a znova premiešame…
dscf1110

Syr si môžeme „nastrúhať“ aj v mixéri.

dscf1112

Na záver pridáme hrozienka, premiešame, chvíľu podusíme a podávame.dscf1113

dscf1119

dscf1116

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár