Mala som chuť na niečo ľahšie, rýchle a bezmäsité, po sviatkoch sa mi už žiadalo. Čosi také, akoby som varila podľa knihy Moje skvelé jedlo 🙂 Tak som mrkla do špajzičky a stvorila recept „čo dom dal“. Ak aj Váš dom obsahuje podobné zásoby, inšpirujte sa 🙂 Netreba toho veľa, lahodnú chuť celému jedlu dodá maslo a určite nevynechajte ani hrozienka – vyvažujú mierne slanú chuť parmezánu.
Potrebujeme:
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
asi 10 kusov ružičkového kelu (kapusty)
hrsť mandlí
hrsť hrozienok
asi 1 a ½ šálky bulguru
asi 1 šálka parmezánu (syr Grana Padano)
horúci vývar (alebo voda)
maslo podľa potreby
soľ
korenie
Ružičkový kel (kapustu) očistíme a nakrájame na štvrťky…
Nakrájanú cibuľu opečieme na kúsku masla, pridáme i cesnak a restujeme.
Pridáme kel…
…pridáme ešte maslo, aby sa kel pekne opiekol.
Asi takto, pekne do zlatova.
Pridáme nasekané mandle, prepláchnutý bulgur a chvíľu opražíme nasucho, potom prilejeme horúci vývar/vodu, parmezán a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a chvíľku dusíme. Jedlo však každú chvíľu odokryjeme, premiešame, prilejeme vývar/vodu, pridáme syr a znova premiešame…
Syr si môžeme „nastrúhať“ aj v mixéri.
Na záver pridáme hrozienka, premiešame, chvíľu podusíme a podávame.
Pridaj komentár