Ak každý deň premýšľate nad tým, čo uvariť na obed, máme jeden spoločný bod. Ak rozmýšľate nad tým, čo uvariť, aby to bolo nielen chutné, ale i zdravé, sezónne, lokálne (najlepšie zo záhradky) a hlavne RÝCHLE – máme ďalší bod. Ak premýšľate nad tým, čo uvariť, aby ste si to mohli vziať so sebou napr. do práce, píšeme ďalší bod. Ak máte aspoň dva body z troch, tento recept je pre vás ako stvorený 🙂 Určite vyskúšajte tieto cestoviny, do ktorých som pridala samé dobré veci: baklažán, cesnak, sušené paradajky, ricottu a pesto 🙂
Potrebujeme (pre 4 osoby):
cestoviny (tvar a množstvo podľa seba)
1 cibuľu
3-4 strúčiky cesnaku
1 menší baklažán (alebo ½ veľkého)
hrsť sušených paradajok (recept na ne nájdete i u mňa tu)
250 g balenie ricotty
2 – 3 lyžice pesta (bazalkové alebo iné, inšpirujte sa tu)
syr Grana Padano (podľa chuti)
olivový olej
soľ
oregano
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“. Kým sa cestoviny varia, uvaríme si omáčku. Na olivovom oleji (môžeme použiť aj ten zo sušených paradajok) opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je opečená, pridáme na polovicu rozkrojený cesnak, nakrájané sušené paradajky a na kocky nakrájaný baklažán. Restujeme, osolíme, pridáme oregano a premiešame. Ak treba, prilejeme ešte olivový olej, baklažán dosť oleja nasaje a opekáme, kým nie je baklažán mäkký.
Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich, pridáme pesto, ricottu a premiešame. Na záver primiešame baklažánovo paradajkovú zmes, posypeme strúhaným syrom Grana Padano a dobre premiešame. Podávame posypané zvyšným syrom.
Pridaj komentár