Hlavné jedlá s mäsom · Obed so sebou

CESTOVINY S RICOTTOU, PANCETTOU A HRÁŠKOM

Plním si svoj novoročný záväzok – že moje obedy v práci budú vyvážené, rôznorodé, kreatívne, sýte a vyskúšam i nové chute. A tu je jeden z nich. Večer som deťom uvarila tieto skvelé cestoviny a mali veľký úspech. Keďže omáčky bolo dosť, vyvarila som si na druhý deň čerstvé cestoviny, zmiešala s omáčkou a „vuala“ – skvelý obed na svete. Navyše hotový za 15 minút 🙂 Použila som jemný taliansky syr ricottu, pancettu, paradajky a hrášok, ochutila petržlenovou vňaťou a sú fakt prudko návykové 🙂
DSCF1587

Potrebujeme:

obľúbené cestoviny

1 cibuľu

3 plátky pancetty (alebo prerastenej slaninky)

2 hrste cherry paradajok

1 šálku hrášku

2 strúčiky cesnaku

250 g ricotty

200 g kyslej smotany

5 lyžíc vývaru (ja som mala hubový)

petržlenová vňať

soľ

korenie

olej na opekanie

DSCF1588

Cestoviny vyvaríme v osolenej vode „al dente“. Vo vedľajšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu s pancettou. Neskôr pridáme nasekaný cesnak a restujeme na menšom plameni, aby nezhorel a nezhorkol. Potom pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky, orestujeme, pridáme ricottu, vývar, kyslú smotanu a premiešame. Na záver primiešame hrášok a čerstvú petržlenovú vňať. Primiešame cestoviny a podávame.DSCF1589

Pridaj komentár