Hlavné jedlá bez mäsa · Obed so sebou · Recepty · Večera · Vegetarián

CESTOVINY S PESTOM

Jar je tu, dočkali sme sa, aj keď som už sem tam zapochybovala, či na nás nezabudla… Dlhá, predlhá bola tá zima. Teraz chodím vysmiata, lebo všetko sa zelenie, nielen vonku za oknom, ale aj u nás doma na tanieri. Vykukol medvedí cesnak a ten som skombinovala s čerstvým jarným babyšpenátom a vzniklo toto pesto. Je to fakt rýchlovka, ak neviete, čo uvariť a nechce sa vám stáť pol dňa v kuchyni, vyvarte cestoviny a podávajte ich s týmto pestom. Jednoduchý recept na základné pesto z medvedieho cesnaku nájdete tu. Toto pesto vám vydrží v chladničke až rok a použiť podľa potreby.

Potrebujeme:

2 hrste špenátu

2 hrste medvedieho cesnaku

olivový olej (asi 10 lyžíc)

parmezán – podľa chuti

mleté vlašské orechy

soľ

korenie

cestoviny

Špenát aj medvedí cesnak umyjeme a necháme odtiecť. Potom ho vložíme do mixovacej nádoby, pridáme soľ, olivový olej, parmezán, mleté orechy a rozmixujeme na kašu. Olej prilievame podľa potreby, aby sa zmes ľahko mixovala. Toto pesto je určené na priamu spotrebu, ak chcem pesto robiť do zásoby na celý rok, vynechám aj parmezán, aj orechy. Postupujem presne podľa tohoto návodu, pokojne môžete urobiť pesto len z medvedieho cesnaku alebo len zo špenátu. Prípadne kombinovať, pridať bazalku a pod. Fantázii sa medze nekladú.

Cestoviny uvaríme al dente, zmiešame ich s pestom a posypeme strúhaným parmezánom. Pokvapkáme olivovým olejom a vychutnávame 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Pridaj komentár