Ľahký a rýchly recept ako stvorený na Zelený štvrtok či iný deň. Odporúčam vyskúšať ho najmä na jar, keď sa všetko zelenie a v lese sa dá nájsť aj čerstvý medvedí cesnak. Tento recept vznikol v spolupráci s Vinum Nobile Winery
Potrebujeme:
1 tenší plátok masla
4 strúčiky cesnaku
125 g umytého špenátu
2 dcl bieleho vína
šťavu z ½ citróna
2 hrste medvedieho cesnaku (alebo 2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku)
parmezán podľa chuti
soľ
korenie
čili vločky
V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme očistený a vnútorných klíčkov zbavený cesnak, ktorý nakrájame na plátky. Pomaly ho opečieme a potom pridáme umytý špenát, zľahka ho poobraciame, aby stratil objem. Posolíme, okoreníme, pridáme trošku čili a zalejeme bielym vínom. Ja som použila víno od Vinum Nobile Winery. Spoločne povaríme. Kým sa omáčka varí, uvaríme si špagety a pripravíme si medvedí cesnak – vo vysokej nádobe rozmixujeme ponorným mixérom lístky medvedieho cesnaku. Uvarené špagety pridáme do vínovej omáčky, pridáme rozmixovaný medvedí cesnak, pokvapkáme citrónom, posypeme parmezánom a dobre premiešame so špenátom. Cestoviny naberieme na tanier, ozdobíme parmezánom, čili vločkami a nasekaným medvedím cesnakom.
Pridaj komentár