Cestoviny so špenátom a vínovou omáčkou

Cestoviny so špenátom a vínovou omáčkouĽahký a rýchly recept ako stvorený na Zelený štvrtok či iný deň. Odporúčam vyskúšať ho najmä na jar, keď sa všetko zelenie a v lese sa dá nájsť aj čerstvý medvedí cesnak. Tento recept vznikol v spolupráci s Vinum Nobile Winery

 

Potrebujeme:

1 tenší plátok masla

4 strúčiky cesnaku

125 g umytého špenátu

2 dcl bieleho vína

šťavu z ½ citróna

2 hrste medvedieho cesnaku (alebo 2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku)

parmezán podľa chuti

soľ

korenie

čili vločky

Cestoviny so špenátom a vínovou omáčkou

V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme očistený a vnútorných klíčkov zbavený cesnak, ktorý nakrájame na plátky. Pomaly ho opečieme a potom pridáme umytý špenát, zľahka ho poobraciame, aby stratil objem. Posolíme, okoreníme, pridáme trošku čili a zalejeme bielym vínom. Ja som použila víno od Vinum Nobile Winery. Spoločne povaríme. Kým sa omáčka varí, uvaríme si špagety a pripravíme si medvedí cesnak – vo vysokej nádobe rozmixujeme ponorným mixérom lístky medvedieho cesnaku. Uvarené špagety pridáme do vínovej omáčky, pridáme rozmixovaný medvedí cesnak, pokvapkáme citrónom, posypeme parmezánom a dobre premiešame so špenátom. Cestoviny naberieme na tanier, ozdobíme parmezánom, čili vločkami a nasekaným medvedím cesnakom.

Cestoviny so špenátom a vínovou omáčkou

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár