Dezerty bez lepku

CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM A MEDOM (bez lepku)

Konečne mám vo svojom kuchárskom zošite nový korpus na cheesecake. A vlastne celý nový cheesecake. Zvykla som si na svoj stereotyp s ovsenými vločkami do základu, ktorý je síce výborný, ale chcelo to zmenu (nájdete ho na mojom fb MOJE JEDLO). A tak som najskôr upiekla maslové keksíky a keď sa mi podarilo ich uchrániť pred okamžitým zjedením, zbuchla som tento rýchly cake. Ozdobený čerstvým ovocím vyzerá celkom k svetu a chuťovo tiež veľmi nezaostáva za výzorom 🙂IMGP4413 (1)

Potrebujeme:

160 g drobného ovocia

cca 5 lyžíc vody (záleží od šťavnatosti ovocia)

1 lyžica agaru

500 g krémového tvarohu

250 g mascarpone

5 lyžíc medu (podľa chuti aj viac)

½ lyžičky vanilky

110 g bezlepkových maslových sušienok (recept tu )alebo iných

90 g mandlí

60 g masla

Na ozdobenie:

ovocie, lístky medovky, čokoláda…

Tortová forma s priemerom 26 cm

IMGP4415

Najskôr pripravíme ovocie – do kastrólika nasypeme drobné ovocie (maliny, ríbezle, černice, čučoriedky…), popučíme vidličkou alebo „pučičom“ na zemiaky a podľa potreby prilejeme vodu. Vody nedávame veľa, aby nebol cheesecake riedky a nepustil veľa šťavy v procese tuhnutia, záleží od šťavnatosti ovocia, ja som dala 5 lyžíc. Keď ovocie dosiahne bod varu, pridáme veľkú lyžicu agaru a dobre rozmiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť, no občas premiešame, aby agar nestuhol.

IMGP4417

Pripravíme si krémovú hmotu – tvaroh vymiešame s mascarpone, medom a vanilkou do krému. Keď je ovocie vychladnuté, pomaly ho primiešame k tvarohovej zmesi.

IMGP4421

Sušienky rozmixujeme, pridáme pomleté mandle a rozpustené maslo, dobre všetky zložky premiešame a natlačíme na dno tortovej formy. Potom navrstvíme tvarohovú zmes, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním ozdobíme ovocím, či čokoládou – podľa chuti.

IMGP4422

One thought on “CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM A MEDOM (bez lepku)

Pridaj komentár