Čokoládové brownie

Dnes mám pre vás mega recept na čokoládové brownie. Aj keď to nebolo moje prvé brownie a pri dávkovaní cukru som zatínala všetky zuby aj nechty (lebo toľko nedávam ani do väčších koláčov, nieto ešte do takéhoto „pidikoláčika“), musím povedať, že to bolo skvelé! Nie je to koláčik na každý deň, ale určite sa u každého občas nájde príležitosť, pri ktorej bude toto brownie „ako stvorené“. Nuž, budem rada, ak sa inšpirujete mojím receptom.

 

Potrebujeme:

250 g masla

250 g čokolády (min 60% kakaa)

200 g cukru

3 vajcia

85 g hladkej (špaldovej) múky

½ prášku do pečiva (s vínnym kameňom)

štipku vanilky

Čokoládové brownie

Rúru vyhrejte na 160 stupňov. Vajíčka vyšľahajte s cukrom a vanilkou do peny. Čokoládu s maslom rozpustite vo väčšej nádobe nad parou. Ak je čokoládovo maslová zmes príliš horúca, nechajte ju vychladnúť, ale stále dbajte na to, aby bola tekutá. Potom pomaly za stáleho miešania prilievajte do čokolády vajíčkovo cukrovú zmes. Ak by ste liali vajíčka do horúcej čokoládovo maslovej zmesi, mohlo by sa to zraziť a mali by ste miesto koláča „praženicu“. V miske premiešajte múku s práškom do pečiva a opatrne preosejte do čokoládovo vajíčkovej zmesi. Dôkladne premiešajte a nalejte na malý pekáčik vystlaný papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry. Treba si dať pozor na dĺžku pečenia – aj keď sa to nezdá, úplne postačí, ak bude v rúre 15, maximálne 20 minút (podľa hrúbky cesta). Vybrať z rúry ho treba okamžite, ako prestene byť vrch mäkký. Rátajte s tým, že keď ho vyberiete, koláčik ešte dôjde. Najlepší je, keď je horná vrstva pevnejšia, no vo vnútri zostáva stále krémový a mäkký. Podávajte ho s (horúcimi) malinami a šľahačkou.

Čokoládové brownie

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár