ČOKOLÁDOVO POMARANČOVÉ MAFINY

Moja pomarančová (poveľkonočná) obsesia sa pomaly končí. Zostalo mi ešte zopár pomarančov, ktoré bolo treba využiť a tak som si spomenula na moju obľúbenú čokoládovo pomarančovú kombináciu. Podobu mafín dostala preto, lebo moje dieťa nutne potrebovalo čosi do školy na desiatu a môj kváskový chlieb som už nestíhala. Teda ja hej, ale on by už nestíhal vykysnúť 🙂 Tak som raz – dva zmiešala zopár ingrediencií a vznikli tieto úžasné nadýchané mafinky 🙂 Nechajte sa zlákať 🙂

Ak sa vám moje recepty páčia, ešte 5 dní ma môžete podporiť v súťaži bloger roka, za čo vám zo <3 ďakujem 🙂

Potrebujeme:

80 g masla

100 g čokolády s vysokým podielom kakaa

2 lyžice kakaa

130 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

50 g bielej špaldovej hladkej múky

1 lyžica prášku do pečiva s vínnym kameňom

50 g cukru (napr. z kokosových kvetov alebo iný obľúbený)

cca 100 g mlieka

2 vajcia

kôra a šťava z 1 pomaranča

Na ozdobenie:

hustý jogurt a pomaranč

V miske nad parou rozpustíme maslo spolu s nalámanou čokoládou. Pridáme kakao, cukor, oba druhy múk zmiešané s práškom do pečiva, mlieko, celé vajcia a kôru i šťavu z pomaranča. Pred strúhaním si pomaranč čo najlepšie umyjeme, používam prostriedok na umývanie ovocia z DMky, i keď viem, že neodstráni chemické postreky na 100%. Pri ovocí, z ktorého použijem aj kôru/šupku siaham radšej po BIO kvalite (áno, aj tu viem, že ani BIO nie je zárukou toho, že ovocie je nestriekané), ale občas snáď trošku kôry nezaškodí. Ak kôru použiť nechcete, pokojne ju vynechajte, mafinky budú výborné i tak 🙂

Pečieme na 180 stupňoch vo vyhriatej rúre asi 20 minút (treba sledovať a skúšať špáradlom).

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár