Aj vy si plnými dúškami užívate toto nádherné babie leto? Dúfam, že áno, pretože tento rok je naozaj vydarené. Nevadia mi ani pavučinky lietajúce v povetrí, ani ich nestíham registrovať popri všetkom tom kochaní sa okolím a vymaľovanými stromami. Po týždni som sa však tešila, že konečne niečo aj upečiem a voľba padla na hrušky. Z tejto dávky mi vyšiel tento parádny koláčik v chlebíkovej forme s ovsenými vločkami, orechmi a s kúskami čokolády a ešte k tomu 6 ks mafín. Poviem vám, že tá chuť je perfektná. Ak stále premýšľate, čo upiecť k nedeľnej kávičke, skúste tento môj tip.
Potrebujeme:
½ šálky ovsených vločiek (zomletých na múku)
½ šálky mletých orechov
1 šálka hladkej špaldovej múky
½ šálky cukru (môžete i viac)
2 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva (s vínnym kameňom)
1 lyžička škorice
2 vajcia
¾ šálky mlieka
½ šálky oleja
hrsť nasekaných orechov
40 g nasekanej čokolády
štipku soli
V jednej miske zmiešame suché suroviny, teda zomleté vločky, orechy, múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, kakao. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a mlieko. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do druhej misky (žĺtkovo-mliekovo-olejovej) postupne primiešavame suchú zmes, na záver prisypeme nasekané orechy a čokoládu. Opatrne primiešame tuhý bielkový sneh a opatrne vymiešame. Chlebíkovú formu vystelieme papierom na pečenie, postavíme na dno 3 hrušky a cesto nalejeme okolo nich. Cesta stačí naliať do polovice, pri pečení sa zdvihne. Zvyšné cesto som naliala do mafinových košíčkov, posypala hruškami a upiekla spolu s chlebíkom (ale piekli sa kratšie). Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 35 – 45 minút, treba skúšať paličkou a keď sa cesto nelepí, chlebík je hotový.
Necháme vychladnúť a potom posypeme cukrom a podávame.
Pridaj komentár