V sezóne cukiet sa nedá inak, len spracúvať ich na x spôsobov. A som za to vďačná, pretože cukety milujem 🙂 Z tejto mal byť pôvodne koláč, ale skončila, chuderka, takto. Ale nebojte sa, koláč iste bude tiež, len čo dozreje ďalšia zelená krásavica 🙂
Tento recept je veľmi jednoduchý, môžu ho aj celiatici, či alergici na mlieko. Robievam ho tak, že cuketu nakrájam na kolieska, obalím, uložím na plech… Rovnako ako karfiol (recept tu https://www.facebook.com/mojejedlo/photos/a.1110685882291098.1073741854.833897606636595/1110771242282562/?type=3&theater),no dnes som zmenila tvar cukety, aby z toho vzniklo niečo nové. Keď som povedala mojim deťom, že sú to hranolky, len sa tak po nich zaprášilo 🙂 Potrebujete len 4 ingrediencie: cuketu, vajíčka, corn flake strúhanku (alebo podrvené corn flake) a olivový olej. A trúbu, ktorá ich upečie 😀
Potrebujeme:
1 cuketu
1-2 vajcia
štipku soli
corn flake strúhanku (alebo podrvené corn flakes)
olivový olej
Cuketu nakrájame tak, aby mala tvar hranolčekov (ale pokojne aj koliesok, ako keď robíte vysmážanú cuketu bez smaženia). Vajíčko rozklepneme do misky a rozšľaháme ho vidličkou so štipkou soli. Do druhej misky nasypeme corn flake strúhanku, bude ešte lepšie, keď použijeme uzatvárateľnú nádobu. Každý hranolček namočíme do vajíčka a do strúhanky. Ak sme si zvolili uzatvárateľnú nádobu, jednoducho ju zatvoríme a zmes pretrasieme, rovnomerne sa nám obalia všetky plochy cukety. Môžeme teda obalovať viac kusov cukiet naraz. Dávame však pozor, aby nám do corn flakeov neprešlo aj veľa vajíčka, pretože lupienky sa zlepia a nedržia na cukete. Potom ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na asi 15 minút.
Podávame s jogurtovým dipom – jogurt, horčica, soľ, korenie, bylinky a podľa chuti cesnak. Ak cesnak horšie trávite, vyberte z neho klíčok, bude ľahšie stráviteľný 🙂 Dobrú chuť 🙂
Pridaj komentár