Dávno som nejedla takú vydarenú polievku ako tú, ktorú mi dnes uvaril Miomat. Nielen, že láka svojou farbou, ale aj jej chuť je znamenitá. Môj syn, ktorý ani neprejde okolo cvikly, si naložil dupľu! Samozrejme, že som sa ani len slovkom nezmienila o hlavnej surovine, to by som ju do neho veru nedostala… Ale verte, že mu chutila. A pritom je úplne jednoduchá, z našich slovenských a sezónnych surovín. Ak sa vám nejaká cvikla bude doma v špajzi povaľovať, určite polievočku vyskúšajte!
Potrebujeme:
1 väčšiu cviklu
1 a ½ šálky uvareného cíceru
(alebo 1 a ½ konzervy cíceru)
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
údenú soľ
korenie
vodu
Na servírovanie:
½ šálky uvareného cíceru (alebo z konzervy)
jarnú cibuľku
čierny sézam
Na nevegánsku verziu:
smotanu alebo cottage cheese
Cviklu ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a vložte do MioMatu. Pridajte cícer, ak máte konzervovaný, zlejte ho a dajte len 1 a ½ konzervy. Zvyšok vložíte do polievky pri servírovaní. Cibuľu a cesnak ošúpte a pridajte do MioMatu tiež. Údená soľ dodá polievke skvelú chuť, ale ak ju nemáte, použite klasickú soľ. Pridajte korenie, dolejte vodu po rysky Min/Max, uzatvorte poklopom a stlačte tlačidlo Mash/Soup. Po 25 minútach máte polievku bez práce hotovú. Výjdu vám približne 4 porcie.
Cícer rozdeľte do tanierov/misiek, pridajte uvarenú polievku, kolieska jarnej cibuľky, čierny sézam. Ak nie ste vegáni a nemáte problémy s mliečnymi výrobkami, vylepšite si polievku smotanou alebo cottage cheese. Podávajte s domácim kváskovým chlebom.
Vyskúšajte aj viac skvelých receptov z MioMatu:
moje-jedlo.sk/paradajkova-polievka-z-miomatu/
Pridaj komentár