Jemný vláčny čokoládový koláč s „pudingovou“ textúrou.. to by mohol byť brownie, nie? Skombinovala som ho s cviklou a perníkovým korením, je bez zrnka múky a chutí vydarene 🙂 Omotajte sa teplou dekou, vezmite čaj do ruky a vychutnávajte :)
Potrebujeme:
480 g cvikle
80 g masla
100 čokolády (aspoň 60%)
3 vajcia
1 lyžička perníkového korenia
1 lyžička prášku do pečiva s vínnym kameňom
50 g cukru
15 g kakaa
štipka soli
Uvedená dávka je určená na malý pekáčik rozmerov cca 25×20 cm.
Cviklu uvaríme vo vode (trvá to cca 30-40 minút), vodu zlejeme, cviklu ošúpeme a k horúcej prihodíme maslo s čokoládou, aby sa rozpustili. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Cviklu rozmixujeme, pridáme žĺtky, perníkové korenie, vínny kameň, cukor i kakao a dobre zmiešame. Na záver primiešame sneh z bielok. Zmes vylejeme do papierom na pečenie vystlaného pekáča a pečieme na 180 stupňov asi 40-50 minút. Ten čas je dlhší, ako pri brownie zvyčajne býva, no cvikla v tejto kombinácii potrebuje trošku dlhší čas. Po upečení necháme vychladnúť, povrch mierne splasne, je to OK. Opatrne pokrájame, posypeme práškovým cukrom a podávame 🙂
One Response
BROWNIE S TAJNOU PRÍSADOU - Moje Jedlo
[…] sa rozhodla upiecť toto brownie, ale chcela som ho niečim ozvláštniť. Naposledy som robila Cviklovo perníkové brownie a tiež malo úspech, tento raz som sa rozhodla tiež zostať pri zelenine. Tak čo, už […]