CVIKLOVO TEKVICOVÝ ŠALÁT

Cviklovo tekvicový šaláť Neviem, ako vy, ale ja sa po všetkých tých kapustniciach, šalátoch, pečených kačkách a lokšiach snažím odľahčiť. A tak som si dnes na obed urobila tento jednoduchý farebný šalát. Pokojne si ho môžete urobiť aj vo vegánskej verzii ak miesto syra použijete vegánsky syr (alebo tofu). Chcete recept? Tu je:

 

Potrebujeme:

2 cvikly

1 menšiu maslovú tekvicu (alebo hokaido)

špenát

šošovicu Beluga

syr (tofu alebo fetu)

čierne sézamové semienka

štipku mletých čili papričiek

soľ

korenie

olivový olej

bazalku

avokádo

Cviklovo tekvicový šalát

 

Postup je veľmi jednoduchý. Cviklu a tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, posypeme soľou, bazalkou, pokvapkáme olejom a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Uvaríme si šošovicu Beluga do mäkka (asi 20 minút). Pripravíme si špenát a postupne pridávame všetky pripravené suroviny, teda upečenú cviklu s tekvicou, šošovicu, na kocky nakrájaný syr feta alebo tofu, avokádo. Posypeme sézamovými semienkami a poprášime čili práškom. Môžeme si pridať podľa chuti čokoľvek, napríklad paradajky, či cícer a petržlenovú vňať. Skvelý a jednoduchý obed, či večeru máme na stole, toto jedlo je vhodné aj na prenos do práce.

Cviklovo tekvicový šalát

Cviklovo tekvicový šaláť

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár