Neviem, ako vy, ale ja sa po všetkých tých kapustniciach, šalátoch, pečených kačkách a lokšiach snažím odľahčiť. A tak som si dnes na obed urobila tento jednoduchý farebný šalát. Pokojne si ho môžete urobiť aj vo vegánskej verzii ak miesto syra použijete vegánsky syr (alebo tofu). Chcete recept? Tu je:
Potrebujeme:
2 cvikly
1 menšiu maslovú tekvicu (alebo hokaido)
špenát
šošovicu Beluga
syr (tofu alebo fetu)
čierne sézamové semienka
štipku mletých čili papričiek
soľ
korenie
olivový olej
bazalku
avokádo
Postup je veľmi jednoduchý. Cviklu a tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, posypeme soľou, bazalkou, pokvapkáme olejom a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Uvaríme si šošovicu Beluga do mäkka (asi 20 minút). Pripravíme si špenát a postupne pridávame všetky pripravené suroviny, teda upečenú cviklu s tekvicou, šošovicu, na kocky nakrájaný syr feta alebo tofu, avokádo. Posypeme sézamovými semienkami a poprášime čili práškom. Môžeme si pridať podľa chuti čokoľvek, napríklad paradajky, či cícer a petržlenovú vňať. Skvelý a jednoduchý obed, či večeru máme na stole, toto jedlo je vhodné aj na prenos do práce.
Pridaj komentár