Cviklový cestovinový šalát

Cviklový cestovinový šalátAk sa v lete prejete cukiet, rajčín a paprík, skúste zmenu. Tento cviklový cestovinový šalát. Hodí sa aj ako rýchly obed do škatuľky či večera. Najlepšie chutí mierne odležaný, ideálne aspoň pol dňa. Schválne neuvádzam gramáž, každý si množstvo jednotlivých surovín môže doladiť podľa seba.

Potrebujeme:

drobnejšiu cestovinu

uvarenú cviklu

cibuľu

kvalitnú šunku

kukuricu

kyslé uhorky

Feta syr

kyslú smotanu

tatarskú omáčku

soľ/korenie podľa chuti

 

Cestovinu uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kým sa varí, nadrobno nasekáme cibuľu, nastrúhame cviklu, kyslé uhorky. Na kocky nakrájame šunku, pridáme kukuricu a v rukách rozmrvíme Feta syr. Pridáme uvarené vychladnuté cestoviny, posolíme, okoreníme, zmiešame s kyslou smotanou a tatarskou omáčkou. Necháme odležať a podávame.

 

Cviklový cestovinový šalát

 

Cviklový cestovinový šalát

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár