Ak sa v lete prejete cukiet, rajčín a paprík, skúste zmenu. Tento cviklový cestovinový šalát. Hodí sa aj ako rýchly obed do škatuľky či večera. Najlepšie chutí mierne odležaný, ideálne aspoň pol dňa. Schválne neuvádzam gramáž, každý si množstvo jednotlivých surovín môže doladiť podľa seba.
Potrebujeme:
drobnejšiu cestovinu
uvarenú cviklu
cibuľu
kvalitnú šunku
kukuricu
kyslé uhorky
Feta syr
kyslú smotanu
tatarskú omáčku
soľ/korenie podľa chuti
Cestovinu uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kým sa varí, nadrobno nasekáme cibuľu, nastrúhame cviklu, kyslé uhorky. Na kocky nakrájame šunku, pridáme kukuricu a v rukách rozmrvíme Feta syr. Pridáme uvarené vychladnuté cestoviny, posolíme, okoreníme, zmiešame s kyslou smotanou a tatarskou omáčkou. Necháme odležať a podávame.
Pridaj komentár