
50 g masla
180 g cukru (napr. z kokosových kvetov)
Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme cukor, maslo a premiešame. Celkovo sa Salko varí asi 50-60 minút, nie je s ním veľa práce, len ho občas premiešame. Po tejto dobe začne salko po okrajoch hustnúť, takže miešame častejšie ešte asi 10 minút. Keď dosiahneme konzistenciu riedkeho pudingu, odstavíme a dáme do chladu (stačí chladnejšia miestnosť), ono si v pokoji zhustne. Na druhý deň salko premiešame a môžeme ho použiť ľubovoľným spôsobom.
Z uvedeného množstva výjde asi 300 – 320 g domáceho Salka
Tento recepet a viac sladkých receptov na koláčiky, sladké i slané nájdete v mojej najnovšej knihe Moje skvelé koláčiky alebo Moje skvelé jedlo.
Obe si môžete objednať cez www.moje-jedlo.sk (klik na fotku knihy vpravo)
One Response
VAJEČNÝ LIKÉR - Moje Jedlo
[…] no doň ide salko, ktoré sa mi tentokrát nechcelo robiť (ak sa chce vám, nech sa páči, tu je recept na domáce salko). Tak som improvizovala a vzniklo toto karamelovo žlté rumové čudo. […]