DUBÁKOVÉ TAGLIATELLE

Tagilatele s hríbovou omáčkou

Toto jesenné obdobie je priam stvorené na prechádzky lesom a zber hríbov. I keď sa priznám, že hoci prechádzky v lese milujem, na hríby moc nie som. Minulý víkend som bola na hríby s mojim otcom a neboli sme až tak úspešní, ako sme si mysleli, že budeme. Našťastie môj manžel na rozdiel odo mňa hríby nielen pozná, ale aj vidí, priniesol mi z lesa plný košík nádherných a jedlých húb. Čosi sme nasušili a čosi spotrebovali ešte čerstvé a vy sa môžete inšpirovať touto lahodou dubákovou omáčkou k cestovinám.

Potrebujeme:

1 červenú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

zopár plátkov sušenej šunky (podľa chuti)

plátok masla

teplé mlieko

parmezán

tymián

cestoviny

Tagliatele (alebo iné cestoviny) uvaríme al dente v osolenej vode. Cibuľku opečieme na masle, pridáme plátky cesnaku a nakrájanú sušenú šunku. Čerstvé huby nakrájame a pridáme k cibuľovo cesnakovej zmesi. (Ak máme sušené dubáky, namočíme ich do vody a necháme ich zmäknúť. Prepláchneme ich a pridáme do hrnca.) Podusíme ich s trochou vody. Potom prilejeme teplé mlieko, teplé preto, aby sa nezrazila omáčka. Zmiešame s tagliatelle, posypeme strúhaným parmezánom, tymiánom a zmiešame.

 

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár