Bábovky · Dezerty s múkou · Pre školáka · Raňajky / snacky · Vegetarián

DVOJFAREBNÁ ŠĽAHAČKOVÁ BÁBOVKA

DSCF1623

Bábovka u mňa zažíva renesanciu… Čisto spontánne som sa teda rozhodla, že jej vytvorím i samostatnú kategóriu na blogu (kuk vpravo kategórie). Minulý víkend som trošku vypadla zo stereotypu, sadla na lietadlo a spolu s kamoškou navštívila Londýn. Bolo skvele a dobre mi padlo zabudnúť na malú chvíľu na more povinností a plánov, ktoré na mňa čakajú… A že ich je teda dosť! Svoju neprítomnosť sa teraz snažím mojej rodine kompenzovať, ako sa dá. Hneď po návrate boli lievance, dnes táto bábovka. A opäť nemôžem inak, ako odporúčať. Je jemná, zo špaldovej múky a na kakaovú časť som použila Schoko 🙂 Na mojej FB stránke MOJE JEDLO si oň môžete i zasúťažiť. Odporúčam podávať s teplým kakaom – skvelé a rýchle raňajky ako vhodný štart do nového dňa je na svete 🙂 Vhodné i na desiatu 🙂

Viac o Schoko sa dočítate tu
DSCF1599

DSCF1603

Potrebujeme:

250 ml šľahačkovej smotany

250 g bielej špaldovej hladkej múky

5 lyžíc kryštálového cukru (asi 100g, môžete i viac)

1 prášok do pečiva s vínnym kameňom

1/4 lyžičky vanilky (alebo vanilkový cukor)

4 vajcia

2 lyžice Schoko

štipku soli

DSCF1628
DSCF1643

Postup je veľmi jednoduchý, vďaka mliečnemu tuku v šľahačke už nepotrebujeme pridávať olej. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh. Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme žĺtky, cukor, vanilku, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame a postupne, po lyžiciach, zapracujeme i sneh. Keď je cesto hotové, 3/4 z neho opatrne a rovnomerne nalejeme do olejom vymazanej bábovkovej formy. Zvyšné cesto „zafarbíme“ Schokom a nalejeme na „žlté“ cesto.
DSCF1652Pečieme vo vyhriatej rúre na 165 stupňov asi hodinu. Skúšame špáradlom (špajlou), ak sa cesto nelepí, bábovka je hotová. Vyberieme ju z rúry a necháme asi 10 minút vychladnúť, potom, ešte teplú, ju preklopíme na tanier. Úplne vychladnutú posypeme cukrom a podávame.
DSCF1655

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Pridaj komentár