Milujem farby na tanieri… Akosi mi potom lepšie chutí. Jasné, sú jedlá, kde sa farebnosť dosahuje ťažšie, ale pri šalátoch s tým nebýva najmenší problém. Tak ako aj pri tomto. Snažila som sa o to, aby bol rýchly, sýty a jednoduchý… Myslím, že mi to vyšlo :)
Potrebujeme:
3 uvarené cvikly
1 šalotku
2 kyslé uhorky
šalát (ja som použila šalátové srdiečka)
5 vajec uvarených natvrdo
kukuricu
1 cottage cheese
kyslú smotanu
lyžičku tatarskej omáčky
soľ, korenie
trochu vody z kyslých uhoriek
šunka – dobrovoľné
Cviklu uvaríme, prípadne si kúpime vákuovo balenú uvarenú cviklu. Nastrúhame ju na hrubých okách strúhadla. Pridáme nasekanú šalotku, kyslé uhorky, vajička, kukuricu, šalát, cottage cheese, kyslú smotanu, lyžičku tatarskej omáčky. Osolíme, okoreníme, prilejeme trochu vody z uhoriek a dobre premiešame. Môžeme pridať aj šunku nakrájanú na kocky. Šalát prikryjeme a necháme odpočívať na chladnom mieste, aby sa chute prepojili. Potom ho servírujeme napr. v šalátových listoch, prípadne v miske a podávame s chlebom.
Pridaj komentár