Keď tak prechádzam internet, mám pocit, že šalátová sezóna nezačína v lete, ale práve teraz – po Vianociach 😀 U mňa doma to teda vyzerá rovnako a zemiakový šalát som vymenila za takýto krásny farebný zeleninový. Bez smotany a bez majonézy, samozrejme. Pridala som doň samé dobré veci presne podľa mojej chuti, i vy si môžete šalát prispôsobiť svojim chutiam. Je fajn ako ľahký obed, či večera. Keď pôjdete dnes z práce, zastavte sa na nákup a urobte si ho i vy. A môžete si ho vziať aj so sebou do práce, aby sa vám ľahšie plnili novoročné predsavzatia 🙂 Hlavne teda tie, ktoré súvisia s varením, zdravou stravou, prijímaním viac zeleniny, cvičením a tak… Veď viete 🙂
Potrebujeme:
½ pekinskej kapusty
5 – 6 ks paradajok
½ veľkej žltej papriky
½ veľkej červenej papriky
červenú cibuľu
hrsť čiernych olív
Na zálievku potrebujeme:
2 lyžice bazalkového pesta
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžica balzamikového octu
½ lyžice medu
2 štipky soli
Na mäsko v marináde potrebujeme:
1 lyžička bazalkového pesta
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžička údenej papriky
štipku soli
1 lyžička horčice
kuracie prsia (2 ks)
Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, čím dlhšie je mäso v marináde, tým lepšiu chuť má. Do väčšej misky dáme horčicu, pesto, údenú papriku, soľ, olivový olej a dobre rozmiešame. Do tejto zmesi potom vložíme na kocky (alebo pásiky) nakrájané mäso. Dobre premiešame, najlepšie rukami, aby sa marináda dostala všade a necháme na chladnom mieste odležať, ideálne cez noc, ale záleží aj od vášho času. Potom mäso prudko osmažíme aj s marinádou na panvici.
Šalát si pripravíme jednoducho: čínsku kapustu nakrájame na tenučké pásiky a nasypeme do misy. Ku kapuste potom pridávame ostatné suroviny, teda paradaky na kocky, papriku a cibuľu na tenké a jemné pásiky, olivy na kolieska.
Pripravíme si marinádu: do misky dáme bazalkové pesto, olivový olej, balzamikový ocot, soľ a med. Dobre rozmiešame, zálievku pridáme ku šalátu a dobre premiešame. Naservírujeme na tanier, pridáme opečené mäso a vychutnávame 🙂
Pridaj komentár