„FRANCÚZSKE“ ZEMIAKY S TEMPEHOM

Počas veľkej noci sme u nás v rodine dodržiavali bezmäsitý pôst. Od štvrtku sme nejedli ani šunku, ani nič iné mäsové. Keď som po cestovinách a rybe rozmýšľala, čo v sobotu na obed, rozhodla som sa miesto rizota urobiť tieto zapekané zemiaky na spôsob „francúzskych“ zemiakov. Keď sa ma muž zhrozene opýtal, čo som použila miesto mäsového výrobku, s úsmevom som mu odpovedala – tempeh! Zatváril sa čudne, ale vo finále vôbec neprotestoval 😀 Tento recept môže slúžiť ako inšpirácia aj vtedy, ak sa potrebujete zbaviť prebytočných uvarených vajíčok, prípadne skúste tento článok.

Potrebujeme (množstvo si prispôsobte podľa počtu osôb):

zemiaky

cibuľu

vajcia na tvrdo

soľ

korenie

mozzarelu

tempeh

pažítku na ozdobu

maslo/olej na vymastenie pekáča

kyslé uhorky 

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na dno vymasteného pekáčika. Vrstvíme postupne zemiaky, nakrájanú cibuľu, vajcia na tvrdo, na kocky nakrájaný tempeh, soľ a korenie. Na vrchu by mali byť opäť zemiaky, ktoré posolíme, okoreníme, pekáč prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na asi 20 minút. Potom pekáč odokryjeme, na zemiaky poukladáme kolieska mozzarely a dáme zapiecť na 5-10 minút pod gril. Potom posypeme pažítkou a podávame, moje deti k nim majú najradšej tieto zavárané miniuhorky. Hodí s aj kyslá kapusta, čo máte radi vy?

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár