Máte radi studenú polievku Gaspacho? Je plná vitamínov a navyše, keďže je studená, poriadne osvieži 🙂
Potrebujeme:
90 g (staršieho) chleba (ja som použila špaldový olivový, recept tu)
6 paradajok
3 papriky
½ uhorky
½ cibule
1 strúčik cesnaku
3 lyžice balzamikového octu
olivový olej podľa potreby
voda podľa potreby
soľ, korenie, bazalka
Z chlebíka odstránime kôrku (ak nám je ľúto ju vyhodiť, môžeme ju vo finále nakrájať a opiecť) a striedku nakrájame na menšie kocky. Uvedená gramáž je už bez kôrky. Chlieb dáme do misky a výdatne ho pokropíme olivovým olejom, premiešame, aby sa olej dostal všade, necháme chvíľku postáť, aby chlebík nasiakol.
Zatiaľ si pripravíme zeleninu: paradajky umyjeme a rozštvrtíme, uhorku nakrájame a papriku očistíme od jadierok a žiliek. Cesnak s cibuľou očistíme a nakrájame. Všetko vložíme do MioMatu, pridáme balzamikový ocot, soľ, korenie, bazalku a chlieb. Prilejeme vodu tak, aby bola hladina medzi ryskami Min/Max a všetko dobre rozmixujeme, resp. stlačíme tlačidlo „smoothie“. Pri tomto programe Miomat iba mixuje, nezahrieva. Zelenina je teda RAW.
Zvyšný chlebík opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja a podávame s polievkou. Ozdobíme balzamikovou redukciou a čerstvou zeleninou. A vychutnávame 🙂
Pridaj komentár