Nebojte sa, ten zvláštny názov nie je nový druh bojového umenia, ide o skvelú nátierku, ktorú sa mi dnes podarilo ukuchtiť. O mojom pozitívnom vzťahu k DMke a k jej výrobkom asi viete. Taktiež o mojej láske k hokkaido tekvičke 🙂 Tak som ich trošku spojila. Už dávno som počúvala chválu na DMbio zaváraný cícer, až som mu neodolala. Väčšinou kupujem suchý, ktorý namáčam a následne uvarím, tento raz som si ale povedala, že budem trošku konzumná a kúpim hotový výrobok. No a musím povedať, že ak občas nebudete mať čas na namáčanie a varenie, pokojne po ňom siahnite, je dobrý 🙂 Alnatura Tahini pastu mám doma už dlhšie a taktiež mi vyhovuje. Olivový olej som objavila nedávno a chutí mi napriek horkastejšej chuti 🙂 Citrón a cesnak je pri hummuse klasika, pridala som upečené hokkaido a mňamka je na svete 🙂 A všetko som to odfotila na obrúskoch od Vydra & Volkmer 🙂
Potrebujeme:
1 hokkaido tekvicu
soľ
korenie
olivový olej
2 lyžice sézamovej pasty Tahini
1 balenie cíceru
3 strúčiky cesnaku
šťava z citróna
Hokkaido prerežeme na 4 časti a vydlabeme zrniečka. Posolíme ju, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť. Trvá to asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Upečenú hokkaido tekvicu dáme do misky, pridáme cícer (aj s trochou nálevu), tahini pastu a rozmixujeme. Soľ, korenie, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu pridávame postupne podľa chuti a dobre rozmixujeme.
Nebojte sa experimentovať a pridávať či cesnak alebo citrónovú šťavu. Alebo i tahini. Všetko je to o vyvážených chutiach, ktoré musia chutiť predovšetkým VÁM 🙂
Táto nátierka je ideálna na rôzne pečivo, iste si to svoje vyberiete aj tu u mňa. Viac receptov na nátierky nájdete aj v mojej knihe Moje skvelé jedlo.
One Response
HOKAIDO - PARADAJKOVO - CÍCEROVÁ POLIEVKA - Moje Jedlo
[…] opäť som použila svoju obľúbenú hokkaido tekvicu ? Keď sa chystáte urobiť môj Hokkaido hummus, dajte piecť o pol tekvice viac a máte prípravu na túto polievku za sebou […]