Čo môže byť v tomto sychravom jesennom počasí lepšie ako dobrá polievka, ktorá zahreje aj zasýti? Receptov na hokkaido tekvicu sa u mňa nájde celkom dosť, ale vždy rada vyskúšam niečo nové. Tak tomu bolo aj v tomto prípade, mrkla som do mojich zásob, čo by som k tekvičke dokombinovala a prišla som na túto fantastickú a pritom veľmi jednoduchú kombináciu 🙂 Len 3 základné ingrediencie (ak nerátam vodu) vám stačia na to, aby ste vyčarili na svojich stoloch doslova zázračnú polievku. Ja som ju ochutila tekvicovým olejom, semienkami a opečeným tempehom. Polievka je vegánska a bezlepková, teda bez kravského mlieka, bez lepku a bez vajec. Ak tempeh nemáte, pokojne si k nej opečte (bezlepkový) chlebík. Verím, že vám bude chutiť minimálne tak, ako mne 🙂 Alebo vyskúšajte nejakú inú hokkaido polievočku z mojej kuchyne, napríklad s paradajkami a cícerom, s mrkvou a kozím syrom, z pečenej hokkaido, či s ružovým korením.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hokkaido tekvicu
250 ml kokosovej smotany
2 strúčiky cesnaku
vodu po rysky Min/Max
Na dochutenie: soľ, korenie, bylinky
údený tempeh
tekvicový olej
semienka
Hokkaido tekvicu umyjeme (dôkladne, pretože budeme variť i so šupkou), rozkrojíme, vydlabeme vnútro (semienka môžeme vysušiť a zasadiť ich na jar do záhrady), nakrájame na menšie kocky, vložíme do MioMatu, pridáme kokosovú smotanu, cesnak, soľ, bylinky a vodu po rysky Min/Max a stlačíme tlačidlo Mash/Soup, Miomat urobí všetko za vás. Ak MioMat nemáte, uvarte hokkaido do mäkka vo vode s cesnakom, soľou a bylinkami, pridajte kokosovú smotanu, rozmixujte, nechajte prevrieť a podávajte. Ak plánujete kúpu Miomatu, využite zľavu 10 eur po zadaní kódu MOJE JEDLO do objednávkového formulára na stránke www.miomat.sk.
Po 25 minútach je polievka hotová, naservírujeme ju do tanierov, ozdobíme na troške oleja opečeným tempehom, pridáme tekvicový olej, semienka a podávame. Želám Vám skvelú chuť 🙂
Viac skvelých receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky (kúpite tu) alebo v mojich kalendároch (kúpite tu).
Pridaj komentár