Ako som opäť začala pracovať, začala som pripravovať obedy, ktoré sa dajú ľahko vziať so sebou, stačí ich len jednoducho prihriať, sú praktické na jedenie a dodajú mi potrebnú energiu a živiny. A toto je jedno z nich. Mäsko nakrájané na tenké rezančeky so zeleninou, prílohu som zvolila ryžu, ale môžete i pohanku, či quinou. Stačí mi len vidlička, takže sa najem prakticky aj na kolene 🙂 A pritom jem kvalitné domáce jedlo.
Potrebujeme:
hovädzie stehno nakrájané na rezančeky
cibuľu
jarnú cibuľku
mrkvu
bambusové výhonky (dostať v obchode v oddelení s čínskymi produktami)
sójovú omáčku Tamari (alebo inú)
rybaciu omáčku (dostať pri bambusových výhonkoch, prípadne môžete vynechať)
čerstvú citrónovú šťavu
čerstvú papriku
feferónku
ligurček
olej na opekanie
Mäso nakrájame na rezance, čím tenšie, tým lepšie. Dáme ho do misy a pridáme rybaciu a sójovú omáčku. Necháme chvíľu marinovať. Potom rozpálime olej a mäsko aj s omáčkou prudko opečieme. Opečené mäsko vyberieme na tanier a odložíme bokom. Vo výpeku orestujeme cibuľu, na väčšie kúsky nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájanú papriku, na šikmo nakrájanú očistenú mrkvu, bambusové výhonky (bez nálevu), feferónku, pokvapkáme citrónovou šťavou a opekáme. Na záver pridáme pripravené mäso a ligurček, spoločne prehrejeme a podávame s uvarenou prílohou (ryža, pohánka, quinoa… podľa chuti).
Pridaj komentár