HOVÄDZIE MÄSO NA ZELENINE

Ako som opäť začala pracovať, začala som pripravovať obedy, ktoré sa dajú ľahko vziať so sebou, stačí ich len jednoducho prihriať, sú praktické na jedenie a dodajú mi potrebnú energiu a živiny. A toto je jedno z nich. Mäsko nakrájané na tenké rezančeky so zeleninou, prílohu som zvolila ryžu, ale môžete i pohanku, či quinou. Stačí mi len vidlička, takže sa najem prakticky aj na kolene 🙂 A pritom jem kvalitné domáce jedlo.IMGP4817 (1)

Potrebujeme:

hovädzie stehno nakrájané na rezančeky

cibuľu

jarnú cibuľku

mrkvu

bambusové výhonky (dostať v obchode v oddelení s čínskymi produktami)

sójovú omáčku Tamari (alebo inú)

rybaciu omáčku (dostať pri bambusových výhonkoch, prípadne môžete vynechať)

čerstvú citrónovú šťavu

čerstvú papriku

feferónku

ligurček

olej na opekanie

IMGP4824

Mäso nakrájame na rezance, čím tenšie, tým lepšie. Dáme ho do misy a pridáme rybaciu a sójovú omáčku. Necháme chvíľu marinovať. Potom rozpálime olej a mäsko aj s omáčkou prudko opečieme. Opečené mäsko vyberieme na tanier a odložíme bokom. Vo výpeku orestujeme cibuľu, na väčšie kúsky nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájanú papriku, na šikmo nakrájanú očistenú mrkvu, bambusové výhonky (bez nálevu), feferónku, pokvapkáme citrónovou šťavou  a opekáme. Na záver pridáme pripravené mäso a ligurček, spoločne prehrejeme a podávame s uvarenou prílohou (ryža, pohánka, quinoa… podľa chuti).IMGP4825

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár