Tak rýchla a jednoduchá s minimom ingrediencií… Ak sú dni, kedy rýchlo potrebujete niečo upiecť, no nemáte veľa času na zdĺhavé recepty, tento recept padne vhod. Ja som sa potrebovala zbaviť pred 4 dňovou cestou otvoreného ananásu, tak som rýchlo zvrtla tento koláčik a vzali sme si ho i na cestu. Je hrnčekový, takže váhu nemusíte ani vyťahovať. A použiť môžete akékoľvek ovocie, ktoré práve potrebujete spotrebovať. Teraz prichádza čas jahôd a čerešní, tak pokojne použite i tie. Inak – viac receptov s jahodami nájdete i tu. A viac receptov s čerešňami zase v mojom letnom ebooku, ktorý si môžete zadarmo stiahnuť tu. A ak by ste mali chuť na bublaninu s makom, tak tú nájdete na mojom youtube 🙂
Potrebujeme:
¾ šálky cukru
2 šálky polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva (s vínnym kameňom)
½ lyžičky vanilky
2 lyžice kakaa
1 šálka mlieka
½ šálky oleja
3 vajcia
Recept je určený pre klasický veľký plech
Nielen ingrediencie, ale i postup je veľmi jednoduchý. Najskôr zmiešame suché ingrediencie (okrem kakaa) a potom k nim pridáme mokré. Začneme teda tak, že zmiešame múku, cukor, vanilku, prášok do pečiva a pridáme k nim vajíčka, olej a mlieko. Dobre vymiešame a polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymazaný olejom a vysypaný múkou. Do zvyšnej polovice primiešame kakao a nalejeme na bledé cesto. Nasypeme ovocie a pečieme na 180 stupňoch asi 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť a podávame s dobrou kávou alebo s čajom.
Pridaj komentár