Máte radi hummus? U nás doma sa po ňom vždy len tak zapráši. Je skvelý aj v prípade, že dostanete nečakanú návštevu. Ak máte doma Tahini pastu, plechovku cíceru, citrón a cesnak, nátierku na chlebík máte hotovú raz – dva. Ako ja dnes. Problém nastal, keď som zistila, že nemám cesnak. Poriešila som to tým medvedím, resp. pestom z neho a tak vznikol i nový recept. Pôvodne som recept chcela nazvať „Medvedí hummus“, ale asi by to znelo čudne. Tak teda – tu je recept. Ak sa Vám páči, budem rada, ak ma podporíte aj v súťaži bloger roka, ďakujem 🙂
Potrebujeme:
1 plechovku cíceru
2 lyžice sézamovej pasty tahini
šťava z ½ citróna
soľ
korenie
2 lyžičky pesta z medvedieho cesnaku (videonávod na pesto nájdete tu)
Všetko spolu dáme do mixovacej nádoby, v prípade, že použijeme obyčajný cesnak, pridáme 2 – 3 lyžice panenského oleja. Ak máme pesto z medvedieho cesnaku, postupujeme podľa receptu. Ak chcem, aby mi medvedí cesnak vydržal počas celého roka, urobím ho iba čisté – len s olejom a soľou. Potom, počas roka, si doň podľa chuti a potreby doplním parmezán a oriešky (alebo čokoľvek iné).
Cícer zlejeme, ale trošku šťavy si ponecháme. Pridáme tahini pastu, šťavu z ½ citrónu (pozor na zrniečka), štipku soli a pesto. Zmixujeme ponorným mixérom, ak treba, prilejeme trošku šťavy z cíceru a servírujeme.
Pridaj komentár