Dezerty s múkou · Pre školáka · Raňajky / snacky · Vegetarián

JABLKOVÉ MAFINY

Omrzeli vás jablkové koláče? Že nie? To je dobre, pretože teraz je tu nový recept na jablkové mafinky, vhodné nielen pre deti do školy na desiatu, ale aj na rôzne iné príležitosti. Napríklad do batoha na takú farebnú jesennú turistiku. Alebo na oslavu. Alebo len tak, spríjemniť si deň. Ako píšem v knihe Moje skvelé koláčiky – máme 365 príležitostí v roku spríjemniť si život koláčikom 🙂

Potrebujeme:

1 šálku polohrubej celozrnnej špaldovej múky

1 šálku hladkej bielej špaldovej múky

¾ prášku do pečiva (s vínnym kameňom)

¼ šálky trstinového cukru

1 lyžica škorice

2 jablká

2 vajcia

¼ šálky oleja

1 šálku vody (alebo mlieka)

pistácie (prípadne iné nesolené orechy)

škoricový cukor na posypanie

Viac skvelých receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky. Objednať si ich môžete tu.

 

V miske zmiešame suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva, cukor, škoricu a potom primiešame celé vajcia, na hrubo nastrúhané jablká, olej a vodu (prípadne mlieko). Vypracujeme cesto (najlepšie mixérom), ktoré začneme rozdeľovať do mafinového plechu vystlaného košíčkami. Stačí dať len jednu veľkú lyžicu, mafinky krásne narastú. Povrch posypeme nasekanými pistáciami (alebo inými orechmi) a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút vo vyhriatej rúre. Z tohoto množstva mi vyšlo asi 19 mafín.

Pridaj komentár