JABLKOVÝ CHLEBÍK

- 1

Jeseň je momentálne naozaj nádherná. Slniečko presvecuje farebné padajúce lístie a bol by hriech sedieť doma a netešiť sa vonku z tejto parády. Vezmite ruksaky, termosku s čajom, turistické topánky a poďho von – možno netreba ísť ani veľmi ďaleko, určite je krásna farebná jeseň aj vo vašom okolí. A nezabudnite na „niečo pod zub“, rezeň medzi chleba sa už veľmi „nenosí“, ale môžete vyskúšať tento Jablkový chlebík z mojej kuchyne. Oriešky, ovocie, mak a celozrnná múka dodajú potrebnú energiu, aby ste turistiku zvládli ľavou zadnou 🙂 

Potrebujeme:

2 vajcia

30 – 50 g trstinového cukru (podľa chuti a sladkosti jabĺk)

1 vanilkový cukor

5 lyžíc oleja

100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky

80 g bielej hladkej špaldovej múky

1 lyžica prášku do pečiva

2 jablká

5 lyžíc vody

hrsť hrozienok

2 lyžice celého maku

2 hrste nasekaných orechov

Vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a olejom vymiešame, vyšľaháme. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, vodu, nahrubo nastrúhané jablká, mak, orechy a hrozienka. Dobre vymiešame, ak je cesto priveľmi husté, pridáme ešte vodu (záleží od múky). Ak je riedke, prisypeme múku. Cesto vylejeme do formy na (biskupský) chlebík a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút, resp. podľa potreby. Potom vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Určite odporúčam nechať chlebík úplne vychladnúť a až potom krájať, ja som tak dlho kvôli svetlu na fotenie čakať nemohla 🙂

 

Ešte viac skvelých receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky alebo v mojich kalendároch (už na rok 2018)

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

One Response

  1. […] Pozrite, ako dopadol môj nákup červených pomarančov. Na etikete veľkými písmenami nápis POMARANČE ČERVENÉ, tak som ich celá natešená kúpila, dúfajúc, že som vystihla ich sezónu práve včas. Ale keď som ich doma rozrezala, moje nadšenie kleslo rýchlosťou blesku, pretože moja predstava o červenom pomaranči je teda diametrálne odlišná od tejto reality ? Čo už robiť s takýmito máločervenými pomarančami? Nuž, to isté, čo s veľmičervenými – zjesť. A tak som ukuchtila tento skvelý chlebík, ktorý môžete pokojne urobiť aj s riadne červenými pomarančami ? Inak, ak máte náhodou veľa jabĺk, môžete vyskúšať aj tento Jablkový chlebík. […]

     

Pridaj komentár