Chlieb / pečivo / pizza · Dezerty s múkou · Home made · Pre školáka · Raňajky / snacky · Sladké raňajky · Vegetarián

JABLKOVÝ CHLEBÍK

Jeseň je momentálne naozaj nádherná. Slniečko presvecuje farebné padajúce lístie a bol by hriech sedieť doma a netešiť sa vonku z tejto parády. Vezmite ruksaky, termosku s čajom, turistické topánky a poďho von – možno netreba ísť ani veľmi ďaleko, určite je krásna farebná jeseň aj vo vašom okolí. A nezabudnite na „niečo pod zub“, rezeň medzi chleba sa už veľmi „nenosí“, ale môžete vyskúšať tento Jablkový chlebík z mojej kuchyne. Oriešky, ovocie, mak a celozrnná múka dodajú potrebnú energiu, aby ste turistiku zvládli ľavou zadnou 🙂 

Potrebujeme:

2 vajcia

30 – 50 g trstinového cukru (podľa chuti a sladkosti jabĺk)

1 vanilkový cukor

5 lyžíc oleja

100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky

80 g bielej hladkej špaldovej múky

1 lyžica prášku do pečiva

2 jablká

5 lyžíc vody

hrsť hrozienok

2 lyžice celého maku

2 hrste nasekaných orechov

Vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom a olejom vymiešame, vyšľaháme. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, vodu, nahrubo nastrúhané jablká, mak, orechy a hrozienka. Dobre vymiešame, ak je cesto priveľmi husté, pridáme ešte vodu (záleží od múky). Ak je riedke, prisypeme múku. Cesto vylejeme do formy na (biskupský) chlebík a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút, resp. podľa potreby. Potom vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Určite odporúčam nechať chlebík úplne vychladnúť a až potom krájať, ja som tak dlho kvôli svetlu na fotenie čakať nemohla 🙂

 

Ešte viac skvelých receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky alebo v mojich kalendároch (už na rok 2018)

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Pridaj komentár