Dezerty s múkou

JAHODOVO REBARBOROVÁ GALETTKA S RICOTTOU

IMGP2800

 

Tento koláčik je jemný, šťavnatý, osviežujúci a zároveň doplnený o chrumkavý korpus. Na jeseň som robila galettku v slivkovo-zázvorovej verzii s makom, dnes vám ponúkam túto jarnú verziu. Pokojne si môžete vymyslieť aj vlastnú náplň podľa chuti. V recepte som použila pohankovú múku, ak ju nemáte, pokojne ju nahraďte pomletými ovsenými vločkami.

 

Na korpus potrebujeme:

65 g pohankovej celozrnnej múky (alebo pomletých vločiek)

60 g hladkej špaldovej múky (bielej)

60 g rozpusteného masla

2 lyžice cukru

40 g mlieka

štipka soli

 

Na náplň potrebujeme

2 stonky rebarbory

zopár jahôd

120 g ricotty

cukor podľa chuti

bourbon vanilka v prášku

IMGP2803 (1)

Postup:

Múku, cukor, rozpustené maslo, štipku soli a mlieko vypracujeme na malý bochník. Ten potom rozvaľkáme na asi 0,7 cm hrubý kruh medzi dvomi papiermi na pečenie (jeden zo spodu, druhý z vrchu). Vrchný papier na pečenie odstránime a do stredu vyvaľkaného kruhu rozotrieme ricottu, posypeme ovocím, vanilkou a cukrom. Pomocou papiera, na ktorom sme vaľkali, poprekladáme okraje cez náplň. Koláč aj s papierom prenesieme na plech a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút, resp. kým nie sú hnedé okraje. Pred podávaním posypeme práškovým xylitolom.IMGP2811

4 thoughts on “JAHODOVO REBARBOROVÁ GALETTKA S RICOTTOU

Pridaj komentár