Tento koláčik je jemný, šťavnatý, osviežujúci a zároveň doplnený o chrumkavý korpus. Na jeseň som robila galettku v slivkovo-zázvorovej verzii s makom, dnes vám ponúkam túto jarnú verziu. Pokojne si môžete vymyslieť aj vlastnú náplň podľa chuti. V recepte som použila pohankovú múku, ak ju nemáte, pokojne ju nahraďte pomletými ovsenými vločkami.
Na korpus potrebujeme:
65 g pohankovej celozrnnej múky (alebo pomletých vločiek)
60 g hladkej špaldovej múky (bielej)
60 g rozpusteného masla
2 lyžice cukru
40 g mlieka
štipka soli
Na náplň potrebujeme
2 stonky rebarbory
zopár jahôd
120 g ricotty
cukor podľa chuti
bourbon vanilka v prášku
Postup:
Múku, cukor, rozpustené maslo, štipku soli a mlieko vypracujeme na malý bochník. Ten potom rozvaľkáme na asi 0,7 cm hrubý kruh medzi dvomi papiermi na pečenie (jeden zo spodu, druhý z vrchu). Vrchný papier na pečenie odstránime a do stredu vyvaľkaného kruhu rozotrieme ricottu, posypeme ovocím, vanilkou a cukrom. Pomocou papiera, na ktorom sme vaľkali, poprekladáme okraje cez náplň. Koláč aj s papierom prenesieme na plech a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút, resp. kým nie sú hnedé okraje. Pred podávaním posypeme práškovým xylitolom.
4 Responses
JAHODOVO REBARBOROVÁ GALETTKA S RICOTTOU - Najlepšie blogy
[…] JAHODOVO REBARBOROVÁ GALETTKA S RICOTTOU zobrazený najskôr Moje […]
Čo variť od pondelka do nedele - Moje Jedlo
[…] recept tu […]
Čo variť od pondelka do nedele - Najlepšie blogy
[…] recept tu […]
12 najlepších jahodových maškŕt a koláčov z môjho blogu - Moje Jedlo
[…] recept tu […]