Jar je tu. V plnom prúde… Špargľa v obchodoch je toho priamym a neklamným dôkazom. Aj u mňa v chladničke sa zase raz ocitla, tak som ju využila na prípravu rýchlej a veľmi chutnej večere. A neobsahuje žiadnu múku, takže celiatici, paleáci, môžete bez úprav kuchtiť 🙂
Potrebujeme:
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
½ zväzku špargle
1 šálka hrášku (môže byť aj mrazený)
kúsok slaninky
4 vajcia
100 ml šľahačkovej smotany (alebo mlieka)
soľ
korenie
syr (ementál)
Slaninku nakrájame na kocky a dáme topiť na rozohriatu panvicu. Ideálne je použiť takú panvicu, ktorá môže ísť do rúry, pretože frittatu budeme zapekať. K slaninke pridáme na hrubé plátky nakrájanú cibuľu, keď je opečená, pridáme k nej cesnak, ktorý sme zbavili vnútorného klíčka (aby nebol ťažký na žalúdok), spolu chvíľu poopekáme a potom primiešame špargľu zbavenú zdrevnatených častí nakrájanú na menšie časti a hrášok. Chvíľu spolu restujeme, zatiaľ si nastrúhame syr a rozmixujeme vajíčka so šľahačkou a štipkou soli. Keď je špargľa orestovaná, celú zmes posypeme strúhaným syrom a zalejeme vajíčkovo-šľahačkovou zmesou, okoreníme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým nie je povrch frittaty jemne hnedý.
PS: Vedeli ste, že farba škrupiny vajíčka závisí od plemena sliepky? 🙂
Pridaj komentár