JARNÝ QUICHE (KIŠ)

Poznáte kiš (quiche)? Je to slaný koláč s ľubovoľnou plnkou, ktorý môžete podávať tepý i studený. Teda si ho môžete zobrať i na cesty, či do práce, kde nemáte možnosť zohriať si jedlo. Môjmu synovi sa ušlo i na desiatu 🙂 A keď vravím, že plnka môže byť ľubovoľná, tak je to naozaj tak. Teraz, v sezóne medvedieho cesnaku, môžete dať celú dávku len s ním, neskôr zase môžete použiť iba špenát, prípadne ružičkový, či klasický kel, brokolicu, špargľu a pod. Miesto bryndze môžete použiť syr s modrou plesňou, ak chcete sýtejšie jedlo, pridáte slaninku, či šunku. Možností je veľa 🙂 Tak už len stačí pustiť sa do práce, kompletný návod nájdete aj v priloženom linku na video. Ak sa vám moje recepty páčia a chceli by ste ma podporiť, budem vďačná, ak za mňa zahlasujete aj v súťaži bloger roka https://blogerroka.sk/2017/moje-jedlo/ Ďakujem 🙂

Na korpus potrebujeme:

60 g hladkej špaldovej bielej múky

110 g hladkej špaldovej celozrnnej múky

štipku soli

100 g masla

5 lyžíc studenej vody

Na plnku potrebujeme:

3 vajcia

200 g kyslej smotany (16%)

125 g bryndze

štipka muškátového orieška

mleté čierne korenie

hrsť špenátu

hrsť medvedieho cesnaku

½ póru

Celý návod na prípravu nájdete v tomto videu. Dobrú chuť 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár