Poznáte kiš (quiche)? Je to slaný koláč s ľubovoľnou plnkou, ktorý môžete podávať tepý i studený. Teda si ho môžete zobrať i na cesty, či do práce, kde nemáte možnosť zohriať si jedlo. Môjmu synovi sa ušlo i na desiatu 🙂 A keď vravím, že plnka môže byť ľubovoľná, tak je to naozaj tak. Teraz, v sezóne medvedieho cesnaku, môžete dať celú dávku len s ním, neskôr zase môžete použiť iba špenát, prípadne ružičkový, či klasický kel, brokolicu, špargľu a pod. Miesto bryndze môžete použiť syr s modrou plesňou, ak chcete sýtejšie jedlo, pridáte slaninku, či šunku. Možností je veľa 🙂 Tak už len stačí pustiť sa do práce, kompletný návod nájdete aj v priloženom linku na video. Ak sa vám moje recepty páčia a chceli by ste ma podporiť, budem vďačná, ak za mňa zahlasujete aj v súťaži bloger roka https://blogerroka.sk/2017/moje-jedlo/ Ďakujem 🙂
Na korpus potrebujeme:
60 g hladkej špaldovej bielej múky
110 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
štipku soli
100 g masla
5 lyžíc studenej vody
Na plnku potrebujeme:
3 vajcia
200 g kyslej smotany (16%)
125 g bryndze
štipka muškátového orieška
mleté čierne korenie
hrsť špenátu
hrsť medvedieho cesnaku
½ póru
Celý návod na prípravu nájdete v tomto videu. Dobrú chuť 🙂
Pridaj komentár