Bábovky · Dezerty s múkou · Pre školáka · Raňajky / snacky · Vegetarián

JEMNÁ KAKAOVÁ BÁBOVKA S COTTAGE SYROM

Prvá lastovička je tu 🙂 Prvá fotka tohoto roka, ktorú som odfotila vonku 🙂 Čo tak trochu prenesene a poriadne nadnesene znamená, že sa blíži jar. Lebo sneh zmizol a svetlo je vonku i po mojom návrate z práce. Juchúúú! Čo viac si priať? Už len kávičku, pri sebe naj kámošku, či dve na dobrú psychohygienu a dobrý koláčik. Tak nech sa páči, tu je 🙂

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g cottage cheese bez príchute

1 prášok do pečiva (používam s vínnym kameňom)

½ lyžičky vanilky

130 g celozrnnej hladkej špaldovej múky

130 g bielej hladkej špaldovej múky

130 g rozpusteného masla

130 g cukru

3 lyžice kakaa

150 ml mlieka

štipku soli

Do misky nasypeme suché suroviny, teda múky, cukor, kakao, vanilku a prášok do pečiva a zmiešame. Aby sme sa vyhli tvrdším kúskom, cottage syr rozmixujeme. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky pridáme do suchej zmesi, pridáme rozmixovaný cottage cheese, prilejeme mlieko a dobre premiešame. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť a prilejeme do cesta (môžeme si z neho kúsok požičať na vymastenie formy štetcom). Opäť dobre zamiešame a na záver pridáme tuhý sneh, ktorý sme vyšľahali z bielok a štipky soli. Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej formy.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 60-90 minút, skúšame špáradlom, či je už bábovka upečená. Potom formu s bábovkou vyberieme, necháme mierne vychladnúť a vyklopíme na tanier. Vychladnutú posypeme cukrom a podávame.


Viac receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Pridaj komentár