Nakopilo sa mi doma veľa banánov a okrem skvelej granoly a mafinov som chcela pripraviť aj niečo nové. A tak som vytvorila tieto skvelé raňajkové alebo desiatové mafinky, ktoré sú mäkkučké práve vďaka banánom. Ten, kto nemá rád tepelne upravený banán, nemusí ďalej ani čítať, pretože banán vo vafliach cítiť. Ale kto môže banán na akýkoľvek spôsob, určite ich vyskúšajte. U nás išli na dračku, nestačila som ich ani robiť. Doladili sme ich jogurtom, banánom, lieskovcami a medom. A s čím máte radi mafiny vy?
Potrebujeme:
1 šálku hladkej múky
2 lyžice kakaa
1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
100 g rozpusteného masla
150 ml mlieka
2 vajcia
2 banány
Na ozdobenie: jogurt, med, orechy, ovocie…
Vo vyššej nádobe rozmixujeme banány, mlieko a vajíčka. Rozpustíme maslo a prilejeme, nemalo by byť horúce. Vo vedľajšej miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Postupne prisypávame do tekutej hmoty a mixujeme. Vypracujeme hladké trošku hustejšie cesto. Rozpálime vafľovač a prilievame primerané množstvo cesta. Smažíme pár minút, kým nie je placka dostatočne upečená aj zvnútra.
Keď sú vafle upečené, ozdobíme ich podľa chuti.
Pridaj komentár