KARI KURA

Kari kuraPo letných grilovačkách som mala chuť na kuchynskú klasiku – mäso s ryžou. Rozhodla som sa, že urobím nejakú rýchlovku, ktorá ale nebude až tak úplne klasická. Preto som volila kuracie prsia na kukurici s kari a s kokosovou smotanou. A musím povedať, že táto netradičná kombinácia ma veľmi príjemne prekvapila.

 

Potrebujeme (pre 4 osoby)

3 kuracie prsia

2 lyžice kari korenia

1 lyžicu údenej papriky

údenú soľ podľa potreby

mleté čierne korenie

2 červené cibule

5 strúčikov cesnaku

olivový olej (asi 1 dcl + na varenie)

200 ml kokosovej smotany

1 plechovku kukurice

chilli (podľa chuti)

Príloha: ryža, bulgur…

 

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenšie plátky. Do misky dáme olivový olej, kari korenie, papriku, soľ, mleté čierne korenie a zmiešame. Do tejto zmesi dáme mäso a dobre ho prstami premiešame, aby sa marináda dostala všade. V chladničke necháme postáť ideálne celú noc, ale ak sa ponáhľate, bude stačiť aj menej. Pred varením odporúčam mäso vybrať, aby sa zahrialo na izbovú teplotu.

Kari kura

Na oleji orestujeme kocky cibule, pridáme i plátky cesnaku a restujeme. Potom pridáme mäso aj s olejom a prudko restujeme, aby sa mäso zatiahlo. Prikryjeme ho a podusíme. Potom prilejeme kokosovú smotanu, kukuricu, zamiešame a dusíme ďalej asi 5 minút. Ochutnáme, ochutíme ešte podľa želania a podávame napr. s ryžou. Ak máte radi štipľavé, pridajte si chilli.

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár