Kiš (quiche) s Fetou, špenátom a figami

Kiš (quiche) s Fetou, špenátom a figamiDnes mám pre vás úplne nový chrumkavý recept. Slaný koláč quiche je ideálny na každú príležitosť. Ja som si ho vzala so sebou do práce na obed, ale dá sa jesť aj na večeru. Je to na vás. Aj plnku si môžete dotvoriť podľa seba. Podľa toho, čo máte radi alebo podľa toho, čo máte práve v chladničke. Ja som použila baby špenát, jarnú cibuľku a figy a bolo to super. Minule som zase použila fenikel… Fantázii sa medze nekladú.

 

Na korpus potrebujeme:

220 g špaldovej hladkej múky

125 g zmäknutého masla

7 lyžíc studenej vody

štipku soli

 

Na náplň potrebujeme:

200 g ricotty

200 g Feta syra

2 celé vajcia

2 jarné cibuľky

1 balenie baby špenátu

2 lyžice oleja

3 strúčiky cesnaku

2 – 3 figy

soľ, korenie, bylinky podľa chuti

Kiš (quiche) s Fetou, špenátom a figami

Zo zmäknutého masla, múky, štipky soli a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme a natlačíme do okrúhlej formy s priemerom 29 cm. Dáme ho predpiecť do rúry na 15 – 20 minút na 180 stupňov. Kým sa cesto predpeká, pripravíme si plnku. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme jarnú cibuľku a špenát. Zmes dusíme, kým nie je špenát zmäknutý. V miske zmiešame ricottu, v prstoch rozmrvenú Fetu a vajcia. Pridáme špenátovú zmes a podľa potreby osolíme. Radím však opatrne, pretože Feta syr je slaný. Plnku rozotrieme na predpečený korpus a na vrch naukladáme figy (prípadne hrozno). Pečieme asi 15 – 20 minút, kým povrch koláča nie je upečený. Potom necháme vychladnúť, rozkrájame a vychutnávame.

Kiš (quiche) s Fetou, špenátom a figami

Kiš (quiche) s Fetou, špenátom a figami

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár