Recept na tieto jednoduché kokosky, ktoré chutie lepšie ako tie z papierovej škatule z obchodu, mám od mojej kamošky. Robieva ich každoročne a vždy, keď ideme medzi sviatkami na turistiku, jej ich všetky zjeme. Tento rok som si vypýtala recept a rozhodla som sa, že jej tie turistické vyjedačky trošku oplatím. Ale neviem veru, či vydržia až do turistiky… Chutia fakt výborne a ich dizajn som vyčarovala veľmi jednoducho – tĺčikom na mäso.
Potrebujeme:
240 g hladkej špaldovej múky
90 g cukru
2 žĺtky
100 g kokosu
200 g masla
2 lyžice kakaa
1 vanilkový cukor
čokoláda a kokos na ozdobenie
Postup je jednoduchý – všetky ingrediencie spolu zmiešame a spracujeme do tvaru guľky. Tú dáme do mikroténového vrecka a odložíme na chvíľu do chladničky. Potom z cesta uberáme po troške cesta, urobíme z neho malú guľôčku s priemerom asi 1,5 cm a zatlačime na ňu tĺčikom na mäso, prípadne vytvoríme podobný dizajn aj vidličkou.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 stupňoch asi 10 minút. Pri pečení treba dať pozor, aby sme ich príliš nepripiekli, pretože potom už nechutia tak lahodne. Tmavé cesto je trošku klamlivé, takže radšej to dobre sledujte. Z tejto dávky mi vyšli dva plechy sušienok. Po vychladnutí ich máčame v čokoláde a v kokose. Necháme stuhnúť a uskladníme.
Pridaj komentár