Dezerty s múkou

KOKOSOVO – MAKOVO – MALINOVÁ TORTA

IMGP2360

Na korpus potrebujeme:

3 vajcia (rozdelné na žĺtky a bielky)

200 g kokosovej smotany

1 lyžička bourbon vanilky v prášku

2 lyžičky vínneho kameňa (bezfosfátového prášku do pečiva)

150 g bielej špaldovej múky

100 g trstinového cukru

50 g mletého maku

štipka soli

 

Na krém potrebujeme:

500 g ricotty

50 g kokosu

40 g cukru z kokosových kvetov alebo xylitolu (pre zachovanie bielej farby)

Na ozdobenie:

maliny

Tortová forma s priemerom 20 cm.

IMGP2379

V miske najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, vanilku, vínny kameň a mak. Potom pridáme 3 žĺtky, kokosovú smotanu a všetko dobre zmiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a potom ich opatrne zapracujeme do pripraveného cesta. Tortovú formu s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie a polovicu zmesi do nej vylejeme. Ak máme 2 rovnaké formy, druhú polovicu rovno nalejeme do druhej, papierom vystlanej formy. Korpus pečieme na 180 stupňoch asi 15 – 20 minút, skúšame špáradlom, či sa nám už cesto nelepí. Ak vyberieme špáradlo suché, korpus vyberieme. Uvoľníme obruč, korpus aj s papierom na pečenie preložíme na vhodne veľký tanier, obruč umyjeme a formu pripravíme na pečenie druhej polovice cesta. Pri pečení postupujeme rovnako ako pri pečení prvého korpusu.

Ricottu, kokos a cukor opatrne stierkou premiešame, nepoužívame mixér, aby nevznikol riedky krém. Dve hrste malín rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme k nim dve lyžice krému a natrieme ním prvý korpus. Druhým korpusom ho prikryjeme a celú tortu potrieme zvyšným bielym krémom. Ozdobíme podľa chuti a dáme zachladiť.

IMGP2380

Pridaj komentár