KRÉMOVÁ HOKKAIDO POLIEVKA S RUŽOVÝM KORENÍM

- 2

Dopriať si typicky jesennú polievku na jar? Prečo nie 🙂 Hokkaido som kúpila ešte v zime od jednej babičky na trhu a viac som ho na pultoch obchodov ani na trhu nevidela. Jednoducho – skončila mu sezóna. Doma som ho preto nespracovala ihneď, ale povedala som si, že ho odložím a keď príde jeho chvíľa, pochutíme si aj mimo sezóny. A tá chvíľa prišla práve dnes 🙂 A viete aké pozitívum z toho ešte plynie? Čerstvé semienka pôjdu rovno zasadiť do zeme 🙂
IMGP2608
Potrebujeme:
1 batat
½ hokkaido
vývar/voda
soľ
ružové korenie
kyslá smotana

Batat ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody alebo vývaru. Potom pridáme polovicu hokkaido tekvice, ktorú zbavíme semienok a nakrájame. Varíme asi 15 minút, potom zmes jednoducho rozmixujeme, pridáme po častiach kyslú smotanu izbovej teploty (aby sa nezrazila) a premiešame. Na záver ochutíme ružovým korením, necháme chvíľočku povariť na miernom ohni a podávame. Môžeme posypať parmezánom alebo podávať s opečeným chlebíkom.

IMGP2599

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. […] KRÉMOVÁ HOKKAIDO POLIEVKA S RUŽOVÝM KORENÍM zobrazený najskôr Moje […]

     
  2. […] a aj skvele zasýtia. Už som jednu v Miomate robila (nájdete ju tu) a môžete si urobiť aj takúto s ružovým korením, podľa toho, na akú máte práve chuť, či suroviny. Ja som včera […]

     

Pridaj komentár