Tá jeseň má niečo do seba… Milujem hokkaido polievky, sú chutné a aj skvele zasýtia. Už som jednu v Miomate robila (nájdete ju tu http://moje-jedlo.sk/kremova-polievka-pecenej-hokkaido-tekvice/ ) a môžete si urobiť aj takúto s ružovým korením, podľa toho, na akú máte práve chuť, či suroviny. Ja som včera vymyslela túto – s mrkvou a cesnakom v kombinácii s gréckym jogurtom a kozím syrom. Rovno som zjedla 2 taniere, pridala som si na tanier ešte tekvicový olej a striedavo dopĺňala kozí syr a jogurt … No čo vám poviem… balada na jazyku.
Potrebujeme:
1 malú hokkaido tekvicu(alebo ½ väčšej)
2 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
soľ
vodu/vývar
mleté čierne korenie
Na ozdobenie a dochutenie:
1 grécky jogurt (príp. iná alternatíva pre alergikov, možné i vynechať)
kozí syr podľa chuti
tekvicový olej
Hokkaido tekvicu umyjeme, rozpolíme, vyberieme lyžicou semienka, nakrájame na kocky a vložíme do MioMatu. Potom pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu, očistený cesnak, soľ, korenie a vodu/vývar po rysky Min/Max. Zapneme program na polievky Smash/Soup a už len počkáme na zvukový signál.
Ak nemáme Miomat, vložíme všetko do hrnca primeranej veľkosti a na záver všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
Polievku naservírujeme do tanierov, primiešame lyžicu jogurtu a posypeme kozím syrom. Môžeme zľahka pokvapkať tekvicovým olejom, prípadne si zvolíme posýpku podľa seba – opečený (bezlepkový) chlebík, nasucho opečené semienka, či parmezán. Je skvelá a zahreje 🙂
Pridaj komentár