KRÉMOVÁ POLIEVKA Z HRÁŠKU, KARFIOLU A PÓRU

Teším sa z počasia, z toho, že sneh sa konečne roztopil a opäť sa všetko zelenie. Preto vo svojich jedlách pridávam viac „volume“ pri zelenej farbe. Tak tomu bolo aj dnes, hoci je nedeľa, nebola u nás klasická nedeľná „slížiková“ polievka, ale táto zelená krémová. Len z troch surovín, bez mlieka, bez múky a pritom tak mňam 🙂 Môžete si urobiť aj na večeru. Ak ešte nemáte MioMat, kúpite ho ľahko cez internet, ak zadáte kód MOJE JEDLO, budete mať i zľavu 🙂

Potrebujeme:

1 šálku zeleného hrášku (ja som použila mrazený)

¼ veľkého karfiolu

asi 10 cm kúsok póru

soľ, korenie

rozmarín

vodu (po rysky Min/Max)

Na ozdobenie:

opečený starší chlieb

parmezán (alebo iný syr)

bylinky podľa chuti

Hrášok prepláchneme, umytý karfiol rozdelíme na menšie ružičky, pór očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Všetko vložíme do MioMatu, pridáme soľ, korenie, rozmarín a vodu po rysky Min/Max. Stlačíme tlačidlo na výrobu polievok Mash/Soup a počkáme 25 minút na zvukový signál. Keď Miomat „zapípa“, jedlo je hotové. Servírujeme ho s opečeným chlebom (recept napr. tu alebo tu), syrom a bylinkami. 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár